Jedan od najpoznatijih svjetskih šampanjaca u Bistrou Apetit

Taittinger Champagne jedna je od pet najvažnijih šampanjskih kuća današnjice, s dugom obiteljskom tradicijom i iznimnim ugledom. Jedina je to od velikih šampanjskih kuća koju još uvijek vodi istoimena obitelj, a čiji članovi, Pierre Emmanuel, Vitalie i Clovis Taittigner svakodnevno i potpuno posvećeno žive upravo za vinograde, podrum i za Champagne.

taittignersampanjac2

Oni su ujedno i jedni od najvećih posjednika vinograda u Champagni, a brojke su zbilja impresivne – čak 34 cru položaja, preko 288 hektara vinograda te niz hvalospjeva najutjecajnijeg svjetskog kritičara vina Roberta Parkera, samo su neki od argumenata na koje je nemoguće ostati ravnodušan.

taittignersampanjac1

Upoznati se pobliže s prepoznatljivim stilom ove kuće, kojeg karakterizira visok udio chardonnaya što Taittingerove šampanjce čini opojno elegantnima, delikatnima i vrlo senzualnima, imat će ekskluzivno gosti Bistroa Apetit na večeri najavljenoj za petak, 27. studenog u 20 sati.

taittignersampanjac3

Pomno osmišljeni jelovnik s potpisom rezidentnog chefa Gorana Kočiša, bit će dostojan partner Taittingerovim perjanicama. Na tanjuru će se između ostalog naći kamenice sa sladoledom od đumbira i naranče, puževi i prepelice, a kao vrhunac večeri najavljena je sous vide patka. Jedinstvena je to prilika za sve prave ljubitelje šampanjaca tim više što će se večeri pridružiti Taittigner Champagne Ambassador, gospodin Mikael Falkman koji će otkriti što ove šampanjce čini tako posebnima.

taittignersampanjac4

D.Č.

Komentari