Desert koji izgleda kao kapljica vode

Japanska kuhinja uvijek je puna raznih iznenađenja. Nije tajna da se neki od najluđih okusa mogu pronaći baš u Japanu i da je sushi, koji je najrasprostranjenija japanska delicija na našem području, samo minijaturna kap u moru zanimljivih recepata, tradicionalnih ili posve futurističkih.

Za neke, poput matche koja je u svijetu apsolutni hit, ste već čuli, o dorayaki palačinkama smo pisali, ali među uvjerljivo najzanimljivijim desertima je japanski vodeni kolač, ‘drop’ ili ‘water cake’, koji izgleda poput kapljice vode.

I dosta, nakon serviranja mora se pojesti odmah jer će se u relativno kratkom roku rastopiti na vašem tanjuru. Jedan od glavnih njegovih sastojaka je voda, u kombinaciji s agarom koji ima želatinasta svojstva i šećerom u prahu. Iako izgleda kao da će se rasprsnuti na dodir, zapravo se jede sa žlicom i često se servira sa šećernim sirupom i prahom pečenih zrna soje.

Mizu Shingen Mochi osmislila je tvrtka Kinseiken Seika od vode s japanskih alpa i u svom se originalu može isprobati samo na dva mjesta u Japanu. Zbog toga su se brojni recepti proširili Internetom kako bi i kod kuće mogli stvoriti ovu deliciju, poput onog na blogu Little Miss Bento. Nađete li sve sastojke možete zanimljivi desert rekreirati i kod kuće.

Foto: Instagram

Komentari