Znate li što je Jade Roller?

Kineska aristokracija dugo je čuvala tajnu žada kao poludragog kamena čijom je moći izvlačila negativni chi iz organizma. Bogate Kineskinje počele su ga primjenjivati u svojoj beauty rutini još u sedmom stoljeću, i to pomoću rolera, odnosno masažera s dvije strane i dva kamena žada sa svake strane. Taj mali, ali praktičan alat pomagao im je aktivirati limfni sustav i reducirati natečenost lica, a vjerovale su, i još uvijek vjeruju, kako sami žad izvlači toksine iz tijela i balansira chi, odnosno energetski sklop pojedinca.

Za žad se smatra kako je simbol čistoće i smirenosti, koji donosi harmoniju. Fizički, on je kamen koji pročišćava i pomaže čišćenju organizma, a kada se stavi na tijelo, Kinezi vjeruju kako može prenijeti svoje vrline u ljudski organizam. Žad prirodno prenosi infracrvene zrake, koje pospješuju cirkulaciju krvi tijelom. Mnoge beneficije poželjeli su isprobati i zapadnjaci, pa su se ‘jade rolleri’, odnosno već spomenuti dvostrani masažeri sa žadom unatrag nekoliko godina pojavili i na našem tržištu.

U svojoj ponudi ima ih sve više brendova, a mogu se pronaći i na eBayu i vrlo lako isprobati njihovi učinci. Masažeri koji sadrže čisti žad, kakav se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini, ne samo da pomažu ljudskom sustavu izbaciti otrove, već se koriste i za mladenačkiji izgled lica. Koriste se na samom licu i na području vrata gdje potiču limfnu drenažu i protok krvi, eliminiraju natečenost kože, učvršćuju mišiće lica i umanjuju vidljivost i dubinu bora.

Redovitom upotrebom čak umanjuju pojavu prištića duž brade i vilice, i to na području gdje se toksini obično nakupljaju. Držite li ga u frižideru, masažer sa žadom također će vam pomoći smanjiti glavobolju i mamurluk. Koristi se vrlo jednostavno, i to pokretima u smjeru čela i vrha glave, a najbolje djeluju kada njima prelazite preko maske ili kreme za lice, čiju apsorpciju dodatno pospješuju.

Samo jedna od stranica na čijem web shopu ćete pronaći ‘jade roller’ je britanski Cult Beauty, a kupiti se mogu i njegove cijenom pristupačnije opcije na stranicama poput Amazona i eBaya.

Foto: Instagram

Komentari