Brojni poznati na završetku Ja BiH festivala

imgp5561

Milana Vlaović

imgp5569

Sejo Sexon i Ismet Efendic

5 dana grad Zagreb živio je u duhu Sarajeva, a dašak Sarajeva u Zagreb je doveo Ja BiH festivala. Pod simboličnim nazivom 5 dana Sarajeva u Zagrebu, na atraktivnim zagrebačkim lokacijama održale su se predstave, premijere i projekcije filmova, izložbe, promocije knjiga, koncerti i gastro druženja.

imgp5731

Đelo Hadžiselimović

imgp5729

Vedad Hadziavdic i Ivica Propadalo

Festival je započeo u Galeriji Velvet u kojoj se održao Urbani piknik pod vodstvom Vlatke Kolarović i Paole Orlić, koje su uz gastro delicije Bosne i Hercegovine vodile razgovore o kulturnim vezama Zagreba i Sarajeva. Prve večeri obilježio je koncert renomiranih glazbenika soprana iz Tuzle Vedrana Šimića i pijanista Darijana Ivezića iz Zagreba, plesna točka balerine Nadže Pušilo iz Udruženja umjetnika Bell Arte Sarajevo i gastro showo Gabriele Ključe i Igora Gudana.

imgp5735

Josip Tešija, Davor Bruketa sa sinom

imgp5706

Tarik Berber i Ismet Efendić

Kroz 5 dana svi posjetitelji mogli su uživati u brojnim izložbama, koncertima, predstavama kao i radionicama za djecu. U sklopu književne večeri održana je promocija knjige Borisa Lalića s moderatoricom Milanom Vlaović, održan je kabare Magacina Kabare i radionice kreativnosti za najmlađe Malog Magacina Kabare. Za glazbeni program bio je zadužen rock band iz Sarajeva Billy Andol.

imgp5742

Ninoslav Verber sa suprugom

imgp5761

Andrija Zelmanović i Kristina Jakovac Bangoura

Svi ljubitelji filma mogli su uživati u brojnim filmskim izdanjima, dok je u subotu održana večer filmova producentske kuće Spiritus Movens i to kratki igrani ‘Belladonna’ redatelja Dubravka Turića i svečana premijera igranog filma ‘Naša svakodnevna priča’ redateljice Ines Tanović. Subota je bila rezervirana za Galeriju Kranjčar i izložbu u sklopu ciklusa Mentalni sklop / Bojan i Dalida Hadžihalilović / Enjoy Sara-Jevo, DESIGN TRIO, Razglednice iz Sarajeva 1993. Festival je završen filmom ‘Smrt u Sarajevu“’Danis Tanović.

imgp5766

Nebojša Taraba

imgp5774

Natalija Đorđević

imgp5804

Sandra Marković i dr. Gordan Crvenković

imgp5818

Galerija Kranjčar

Foto: John Pavlish i Nina Đurđević

Komentari