Doživite 5 dana Sarajeva u Zagrebu

Dada i Bojan

Dada i Bojan

U Zagrebu će se od 7. do 11. rujna 2016. održati još jedno izdanje JA BiH festivala. Na atraktivnim zagrebačkim lokacijama posjetitelji će moći pogledati razne predstave, premijere i projekcije filmova, izložbe, posjetiti promocije knjiga, koncerte i gastro druženja.

'Chitanje na bicu'

‘Chitanje na bicu’

U srijedu. 7. rujna 2016. u Galeriji Velvet održat će se Urbani piknik pod vodstvom Vlatke Kolarović i Paole Orlić, kojim će se otvoriti Ja BiH festival i na kojem će se uz gastro delicije Bosne i Hercegovine voditi razgovori o kulturnim vezama Zagreba i Sarajeva. Prvu večeri obilježit će koncert renomiranih glazbenika sopranistice Vedrane Šimić iz Tuzle i pijanista Darijana Ivezića iz Zagreba, plesna točka balerine Nadže Pušilo iz Udruženja umjetnika Bell Arte Sarajevo i gastro show Gabriele Ključe i Igora Gudana.

Nadža Pusilo

Nadža Pusilo

Drugi dan festivala obilježit će predstavljanje Sarajevo Film Academy film factory izborom studentskih filmova uz najavu suradnje sa Zagreb Film Festivalom. U Muzeju Suvremene Umjetnosti ‘Kino Metropolis’ s početkom u 19 sati. Druga večer festivala završit će književnom večeri u Pivani u Ilici promocijom knjige Borisa Lalića uz moderatoricu Milanu Vlaović  i kabareom ‘Zabranjene priče –Crvenkapica’ Magacina Kabare Sarajevo.

Treći dan festivala rezerviran je za filmsku i glazbenu noć. U Kinu Tuškanac prikazat će se dokumentarni filmovi ‘Opsada’ Remy Qourdan, Patrick Chavuler i ‘U potrazi za snom’ Mladena Mitrovića, dok će svi zaljubljenici dobrog funky zvuka u Pivani od 22 sati uživati u ovoj divljoj i šarmantnoj glazbi benda Billy Andol.

Svjetlo-jace

Četvrti dan festivala obilježit će filmska radionica kreativnosti i mašte malog Magacina kabare koja će se održati u Kući Udruga Spajalicau Medulićevoj 24, a koju će voditi poznata bosanskohercegovačka glumica Zana Marjanović i redatelj Emir Kapetanović. Uz ovu dječju radionicu održat će se i promocija slikovnice za djecu ‘Bajka o mjesecu’ i razni filmovi. Isti dan posjetitelji će moći pogledati u Galeriji Kranjčar izložbu u sklopu ciklusa Mentalni sklop / Bojan i Dalida Hadžihalilović / Enjoy Sara-Jevo, DESIGN TRIO, Razglednice iz Sarajeva 1993. Bogati filmski program počinje istu večer u Kinu Tuškanac u 21 sat.

prodaja knjige crno bijela (1)

Zadnja večer festivala rezervirana je za Skrivenu premijeru SFF 2016 i ‘Smrt u Sarajevu’ Danisa Tanovića. Odličan, bogat i atraktivan sadržaj i program jamstvo su da će i ovogodišnje izdanje Ja BiH festivala pokazati sve bogatstvo sarajevske kulture i stvaralaštva, ali i veliku povezanost Zagreba i Sarajeva.

Baščaršija

Baščaršija

Sarajevo

Sarajevo

Foto: Journal arhiva, JA BiH festival

Komentari