Sve o stilu princeze Diane na izložbi u Londonu

Princeza Diana i John Travolta

Princeza Diana i John Travolta, 1995. godine

Izložba koja se 24. veljače 2017. otvara u palači Kensington mogla bi za mnoge postati povod da (još jednom) posjete London. Naime, u muzeju ove kraljevske rezidencije smještene u parku Kensington, bit će postavljena izložba pod nazivom ‘Diana: Her Fashion Story’ posvećena evoluciji stila princeze Diane.

Princeza Diana, 1983. godine

Princeza Diana, 1983. godine

Od samih početaka pojavljivanja u javnosti te zrelijeg stila kojeg je prezentirala nakon godina na svojoj poziciji, neke su njene haljine ostale zapamćene do dana današnjeg. Diana je uvijek bila pod povećalom javnosti, a samim time i ono čime je svakodnevno u medijima predstavljala kraljevski dvor. Haljine i odijela krojili su se specijalno za nju, točno se znalo koje dizajnere preferira, a sada će one najupečatljivije kreacije biti predstavljene svim posjetiteljima.

Princeza Diana, 1995. godine

Princeza Diana, 1995. godine

 

Ružičasta bluza koju je nosila na zaručničkom portretu, baršunasta tamnoplava večernja haljina na prijemu u Bijeloj kući kada je plesala s Johnom Travoltom, poznato karirano odijelo iz posjeta Veneciji 80-ih, samo su neki od komada koji će po prvi puta biti izloženi na jednoj izložbi. U proljeće 2017., kao dopuna modnoj priči, u vrtovima palače Kensington bit će posađeno cvijeće posvećeno princezi i kreirati poseban Bijeli vrt.

Princeza Diana

Princ Charles, princeza Diana i princeza Margaret, 1985. godine

Ulaznice u prodaju kreću od 1. prosinca 2016. godine – više doznajte na službenim stranicama palače Kensington.

Foto: Getty Images, Creative Commons

Komentari