Izložba Dva arhitekta u Oris kući arhitekture

Arhitekti Tomislav Ćurković  i Zoran Zidarić  glavni su projektanti i vlasnici projektnog ureda Dva arhitekta, a izložba i monografija nastale su povodom dvadesete obljetnice rada njihovog arhitektonskog ureda.

Zagreb, 2007./2013.

Zagreb, 2007./2013.

U prekrasnom ambijentu galerije Oris kuća arhitekture, 17. ožujka 2015. s početkom u 19:30 sati održat će se izložba radova i predstavljanje monografije “Dva arhitekta 2003. – 2013.” kroz koje će biti zastupljeni i radovi dvojice arhitekata koji su obilježili hrvatsku arhitektonsku scenu. Glavni dio monografije predstavlja četrnaest kuća nastalih u periodu od 2003. do 2013. godine, a uz to knjiga sadrži i indeks radova te intervju s Tomislavom Ćurkovićem i Zoranom Zidarićem koji je vodio arhitekt i kritičar arhitekture i dizajna Maroje Mrduljaš.

Tomislav Curković i Zoran Zidarić

Tomislav Curković i Zoran Zidarić

Uz intervjue glavnih protagonista cijele ove priče, knjiga sadrži i niz zanimljivih tekstova koje u na zanimljiv i stručan način prenosi arhitekt Toni Bešlić. Uz monografiju o kojoj će govoriti jedan od najzanimljivijih autora u hrvatskoj arhitekturi Andrija Rusan, goste će ispred organizatora izložbe pozdraviti Zoran Zidarić dok će svoje impresije o monografiji i izložbi reći i Maroje Mrduljaš te Toni Bešlić. Nakon toga svi prisutni imat će priliku vidjeti i četrnaest kuća koje će biti predstavljene na jednako toliko plakata i koje će predstaviti kompletnu sliku ovog jedinstvenog projekta

Zagreb, 2009./2011.

Zagreb, 2009./2011.

Komentari