Kad izlozi pričaju priču

Izlog Croata trgovine

Početkom prosinca u zagrebačkom najpoznatijem i najromantičnijem prolazu oživjeli su izlozi našeg poznatog domaćeg brenda Croata.

Vjerujete li u ljubav? Vjerujete li u ljubav na prvi pogled? Vjerujete li u vječnu ljubav? Bez obzira na to jeste li romantično raspoloženi, jedno je sigurno – najpoznatije ljubavne priče iz povijesti ostaju vječne.

Brend Croata već je godinama poznat po neobičnim i kreativnim pričama koje pričaju kroz svoje dezene diljem svijeta pa nije ni čudno što je njihov flagship store osvanuo u sasvim drukčijem ruhu.

Naime, prolazeći Oktogonom, uz izloge Croatina salona iz smjera Ilice prema Cvjetnom trgu prolaznici će moći pratiti priču brenda vezanu uz povijest kravate uz pomoć niza ilustracija na izlozima koje je ručno oslikala naša mlada ilustratorica Hana Tintor.

Inspiracija za ilustracije proizišla je iz ljubavne priče o nastanku kravate iz ženskog rupca koju su okarakterizirali glavni akteri – pastir i pastirica oslikani kroz romantične prikaze zimske šume, a u kojima im se pridružuju razne životinje.

Kako je izgledao proces oslikavanja izloga, pogledajte u videu:

Uz snažnu simboličku poruku koju nose izlozi i poučavaju prolaznike o samoj biti Božića, pozornost će zaokupiti i topla atmosfera tog kraljevstva svile i miran svijet koji se krije u lijepom prostoru zaklonjenom od užurbane gradske vreve.

Ljubav nalazimo u različitim oblicima. Ona može drhtati poput obećanja između mladića i djevojke, biti čvrsto satkana kao veza između unučadi, bake i djeda, majke i oca, lepršati u radosti druženja prijatelja i prijateljice… a vezanjem nježne svile u čvor učvršćujemo baš tu posebnu vezu. Vežemo zapravo nešto mnogo veće i snažnije od modnog dodatka.

Croata poklon svilena marama

Croata svilena marama

Prosinac je poseban mjesec u godini. Gradovima vlada svečan ugođaj, izlozi blistaju, ulice su ukrašene lampicama i dekoracijama, očekuje se dugo željeni snijeg, a ulični svirači sviraju poznate božićne pjesme. Iako darovi nisu smisao Božića, bliži se onaj čin koji nas unatoč svemu sve veseli – zamatanje i odmatanje darova. Vječna je dilema je li dar dovoljno dobar, a želite li ostaviti i dobar dojam, odluka je još teža. Jedna stvar je sigurna – s finim materijalom poput nježne svile ne možete pogriješiti.

Bandana ili xxl svilena marama za nju

Od čiste svile, očaravajućeg dizajna usklađenog s prepoznatljivim ženstvenim stilom, ove dizajnerske luksuzne marame s potpisom kreirane su kako bi izmamile osmijeh na lice svake žene. Kakve sve modele donosi Croata kao ideju za poklon, pogledajte u nastavku u galeriji:

 

Šal za njega

Svileni muški šalovi hit su ove zime. Osim što grije, svileni šal koji proviruje ispod kaputa od svakog će muškarca stvoriti trendi otmjenog gospodina, a kakve modele predlaže Croata, donosimo u galeriji:

Darivanjem kravate muškarcu i obratno – rupca ženi, šaljete snažnu poruku međusobne veze. Govorite koliko vam je stalo. Postoji li dar koji će se nekome više svidjeti? Možda.  Snažniji? Teško.

Komentari