Izabrani su najbolji restorani svijeta!

Vjerujemo da je izbor bio težak, no i zanimljiv. Naime, izabrano je top 100 restorana svijeta s posebnim naglaskom na prvih 50. Udružili su se u izboru brendovi S. Pellegrino i Auqua Panna te pročitajte koje su restorane izabrali.

Noma_Exterior_2015

Na trećem mjestu je restoran ‘Noma’ u Kopenhagenu, u Danskoj. Prošlogodišnji pobjednik je poznat po onome što radi najbolje – jela su u skladu sa sezonom. Chef Redzepi i dalje radi ono u čemu je najbolji – igra se s tehnikama pripreme jela. Takav pristup osigurava restoranu svježinu te mogućnost usvajanja  kulinarskih kultura. Restoran ostaje jedan od najutjecajnijim na svijetu držeći treću poziciju na popisu.

Noma_Dish 3_2015

Na drugom mjestu je restoran Osteria Francescana u Modeni u Italiji koju vodi chef Massimo Bottura. Iako je često na putu i očito pod raznim kulturološkim i kulinarskim utjecajima, jela Osterije Francescane su tradicionalno talijanska. Točnije, on svojim jelima slavi sjevernu Italiju, spremajući i promovirajući jela pokrajine Emilije Romagne.

Osteria Francescana_Dish 3_2015

Na prvom mjestu je, zasluženo, El Celler de Can Roca u Gironi, Španjolskoj. Razlog zašto je ovaj restoran zasjeo na prvo mjesto jest način i pristup poslovanju. Naime, vlasnici, braća Roca, stalno pokreću neke nove inicijative i projekte i njihova stalna želja za znanjem jasna je i vidljiva i u ovom projektu tj. prostoru. Ovaj katalonski restoran sa samo 55 mjesta uspješno spaja tradicionalna jela i avantgardni doživljaj. I ono što je možda najbitnije, restoran se stalno vraća svojim korijenima, što se očituje u obiteljskoj toplini prostora i potrebi pripremanja i serviranja izvrsnih jela i vina.

Josep, Jordi i Joan Roca

Josep, Jordi i Joan Roca

Koji su ostali restorani ušli u prvih 10 ili ako vas zanima cijela lista, pročitajte i saznajte na theworlds50best.com.

Foto: Facebook, Celler can Roca

Komentari