Iva Balaban donirala kosu u kampanji ‘Budi jaka’

iva balaban

Iva Balaban zaštitno je lice Pantene kampanje putem koje će se djeci oboljeloj od malignih bolesti pomoći da dobiju vlasulje od prirodne kose. Pod nazivom „Budi jaka“, Pantene kampanjom želi djeci vratiti samopouzdanje i podržati ih u najvažnijoj životnoj borbi.

Iako joj je godinama duga smeđa kosa zaštitni znak, Iva Balaban odlučila je svojim primjerom podržati Pantene kampanju „Budi jaka“. Pred okupljenima na press konferenciji Ivina dugogodišnja frizerka Teuta Mesaroš odrezala je dio Ivine kose, koji će biti doniran za izradu dječjih vlasulja od prirodne kose.

budi jaka4

Iva Balaban i Teuta Mesaroš

Iva je šišanjem dijela kose preuzela ulogu ambasadorice Pantene humanitarne kampanje „Budi jaka“. Cilj kampanje je prikupljanje sredstava za izradu vlasulja od prirodne kose koje će potom biti donirane djeci. Kampanja se odvija u suradnji s partnerima, udrugom Kosa ljubavi te trgovačkim lancem dm-drogerie markt d.o.o.

„Rezanje dijela kose je simbolična gesta kojom želim pozvati sve koji su u mogućnosti da kampanju „Budi jaka“ podrže kupnjom Pantene proizvoda u trgovinama dm-a. Ovo je najmanje što možemo učiniti kako bismo djeci pružili podršku. Lijepa i snažna kosa važna je svima nama, a djeci će vratiti barem dio samopouzdanja potrebnog da hrabro nastave svakodnevnu borbu s teškim okolnostima u kojima su se našli“, poručila je ambasadorica kampanje, Iva Balaban.

budi jaka5

Do sada u Hrvatskoj nisu bile dostupne vlasulje od prirodne kose prilagođene djeci. Vlasulje od umjetnih materijala često kod djece izložene agresivnom liječenju izazivaju dodatne poteškoće poput iritacije kože. A zbog cijene koja se kreće oko pet tisuća kuna mnogim je roditeljima vlasulja od prirodne kose veliki trošak.

„Pantene i kampanja „Budi jaka“ došli su u najboljem trenutku za nas. Svojim dosadašnjim aktivnostima smo uspjeli potaknuti brojne sugrađane da doniraju kosu, a sada su nam potrebna sredstva za izradu vlasulja. Na našoj listi čekanja je već 10-ak djece, među njima najviše djevojčica, koje je jedva čekaju svoju novu frizuru. Sav naš trud uz kampanju „Budi jaka“ dobiva jedno sasvim novo značenje i ovom prilikom želimo od srca zahvaliti tvrtkama P&G i dm-drogerie markt koje će još jednom pružiti ruku potpore djeci“, izjavila je predsjednica udruge Kosa ljubavi, Biljana Bjelajac Poznić.

budi jaka9

Predsjednica udruge Kosa ljubavi Biljana Bjelajac Poznić i Iva Balaban

Pantene u SAD-u provodi sličnu kampanju u kojoj se izrađuju vlasulje od prirodne kose za žene oboljele od malignih bolesti, a kampanju podupire glumica Selena Gomez.

budi jaka6

Partner u projektu, trgovački lanac dm-drogerie markt d.o.o., organizira i podržava brojne humanitarne projekte. Pantene kampanja „Budi jaka“ u svim trgovinama dm-a traje od početka veljače do kraja ožujka. Kupnjom Pantene proizvoda i vi možete pomoći izradu vlasulja od prirodne kose za djecu oboljelu od malignih bolesti.

iva balaban2

Komentari