Talijanski festival opet u Zagrebu

Hot Homemade Pepperoni Pizza Ready to Eat

I ove godine, točnije 19. travnja, na Europskom trgu u Zagrebu održat će se jedan od najposjećenijih gastronomskih festivala – ItaliaFest Zagreb. Od 19. do 24. travnja imat ćete priliku kušati razne talijanske autohtone delicije, a ono što svakog pravog gurmana veseli svakako su tipična i karakteristična kobasica iz Montepulciana, odležana i konzervirana u špilji, divovska mortadela, originalno proizvedena u Bologni, pršut iz Toskane aromatiziran ljutom papričicom, češnjakom i bosiljkom, pršut iz Toskane aromatiziran i odležan u pšeničnom brašnu, pršut iz Toskane odležan u sijenu, sušeno meso vepra, tipično proizvedeno u Maremi u Toskani, odabrani biftek vepra proizveden u Maremi u Toskani, salama i sirevi s okusom tartufa, karakteristični za Norcia ( Umbria te najbolji parmezan, odležan 36 mjeseci, no i još mnogo drugih delicija.

Festival traje tijekom dana, dok mu je otvaranje 19. u 20 navečer. Sve detalje festivala možete saznati na Facebook stranici.

italia fest

siganture1

Foto: Screenshot

Komentari