Jedinstvena atletska utrka po vinskim podrumima

Istrian Wine Run je jedinstvena atletska utrka u kojoj sudionici trčeći obilaze vinske podrume najpoznatijih istarskih vinara, ove će godine okupiti velik broj profesionalnih trkača, rekreativaca, ali i svih ostalih željnih dobre zabave koji svoje sudjelovanje mogu prijaviti u jednoj od tri kategorije: maratonu, polumaratonu i štafeti (3 x 7km), dok pripadnici medija mogu sudjelovati u posebnoj novinarskoj štafeti.

istra vine run 1

Trasa staze spaja najljepša vinorodna mjesta sjeverozapadne Istre. Sa startom u Momjanu, trkaći će proći kroz Buje i Brtoniglu te svoju avanturu završiti u Umagu, gdje će za sve sudionike biti organiziran bogati glazbeni i zabavni program. Svi su pozvani da se maskiraju, a najoriginalniji među njima bit će bogato nagrađeni.

istra vine run 2

istra vine run 3

Pobjednici u kategoriji maratona kući će ponijeti količinu vina jednaku svojoj težini, dok će članovi najboljeg novinarskog tima osvojiti atraktivni vikend aranžman za dvoje u Istraturistovom Sol Garden Istra**** hotelu u Umagu.

istra vine run 4

Istrian Wine Run pokrenut je 2014. godine po uzoru na francuski Marathon du Médoc, kojeg svake godine posjeti više od 10 tisuća trkača iz cijeloga svijeta, obilazeći pritom vinarije pokrajine Bordeaux. Utrku organizira sportsko društvo Trickeri, zajedno sa istarskom Vinistrom, a ove godine im se pridružio i umaški Istraturist, prepoznavši značaj ovakvog sportsko-zabavnog gastro događaja u promociji destinacije i produljenju turističke sezone.

istra vine run 5

Prijave za Istrian Wine Run 2015. koji će 6. rujna Umag pretvoriti u središte istarske vinske i gastro ponude, otvorene su još danas i sutra – do 15. kolovoza, dok sve ostale informacije možete saznati na istrianwinerun.hr.

istra vine run 7

istra vine run 6

Foto: Daniel Kirsić

Komentari