Istražite pješčane lagune grada Nina

Duge prirodne pješčane plaže Nina jedan su od njegovih zaštitnih znakova, a ninske lagune zbog plitkog i toplog mora posebno privlače obitelji s bebama i malom djecom te ljude starije životne dobi i romantičare koji na njima uživaju u nezaboravnim zalascima sunca. Ukupna dužina ninskih plaža je čak 8000 metara.

nin-kraljicina-ivan

Most na Kraljičinoj plaži

Od osam upečatljivih plaža, mi smo izdvojili četiri, a ako želite saznati kako izgledaju ostale posjetite stranicu Kamonaizlet.hr.

1. Kraljičina plaža

Najdulja (proteže se na čak 3 kilometra) i najpoznatija ninska plaža je Kraljičina plaža na kojoj su prema predaji opuštene trenutke provodili čak i prvi hrvatski kralj Tomislav i kraljica Jelena. Danas se zbog lokaliteta ljekovitog blata i okruženja u kojem rastu endemske vrste smatra prirodnim botaničkim vrtom, a u njenom desetak metara dugom plićaku uživaju apsolutno svi.

nin-kraljicina-boriskacan

2. Plaža Ždrijac

Pješčani sprud plaže Ždrijac idealan je za picigin, kupanje u moru za djecu, odrasle i zaljubljenike u adrenalinske sportove. Zahvaljujući povoljnim vjetrovima postala je popularno središte za one koji vole windsurfing i kitesurfing kao oblik aktivnog turizma.

nin-zdrijac-dinkodeno2

3. Plaža Bilotinjak

Plaža Bilotinjak je prirodna pješčana plaža gdje se može u potpunosti uživati u prirodi i prirodnom okruženju. Predviđena je za odmor i boravak vlasnika s kućnim ljubimcima.

nin-bilotinjak-mladenradolovic

4. Plaža Punta

Kamenita s pješčanim predjelima, plaža Punta nudi opuštanje u hladovini gustih borova, s pogledom na Kraljičinu plažu, impresivnu planinu Velebit, plažu Ždrijac i na stari grad s druge strane.

nin-punta-vjakopovic

Foto: Kraljičina plaža-Boris Kačan, Ivan Čorić
Plaža Ždrijac-Dinko Deno
Plaža Bilotinjak-Mladen Radolović
Plaža Punta-Velid Jakupović

Komentari