Dva genijalna biciklistička projekta u Istri

istra završje

Da je biciklizam sve popularniji trend, ne samo u sportu i rekreaciji, već i u transportu, svjedočimo zadnjih godina. Od poboljšavanja uvjeta vožnje biciklom po raznim većim i srednjim gradovima u Hrvatskoj, nailazimo i na razne odlične (a poneke i genijalne!) ideje i projekte vezane uz popularizaciju ove rekreacije, no i načina kretanja i transporta od točke A  do točke B.

Tako su u Istri inicirana i sada sprovedena dva hvalevrijedna projekta: postavljanje e-bike stanica te pokretanje sustava javnih bicikala Med BIKE.

Turistička zajednica Istarske županije u blizini bara Luna kod hotela Valamar Pinia u Špadićima početkom kolovoza je zahvaljujući suradnji s kompanijom Valamar Riviera predstavila i službeno otvorila prvu istarsku brendiranu e-bike stanicu. Projekt je realiziran u suradnji sa svjetskim dobavljačima tehnologija i usluga, tvrtkom Bosch koja je osigurala električne punjače, zatim sa CUBE-om, gigantom u svijetu proizvodnje bicikala dok je za dizajn bike stanice zaslužan domaći dizajn Studio Dota iz Žminja.

Osim e-bike stanice (prve u planiranom nizu), općina Medulin je pokrenula i sada realizirala projekt najma bicikala, tj. sustav javnih bicikala Med BIKE. Med BIKE sustav na raspolaganju je svakodnevno, sedam dana tjedno, a prednost je što korisnik bicikl može vratiti na bilo koje postolje, bilo koje stanice za bicikle Općine Medulin i sustava javnih bicikala Grada Pule. Otvaranjem stanica u Medulinu i Banjolama, Općina Medulin započela je sa uvođenjem sustava javnih bicikala Med BIKE te planira kontinuirano ulagati i širiti ponudu javnih bicikala uvođenjem novih stanica u ostalim naseljima Općine.

Sve informacije o projektima, sustavima i uslugama možete saznati na web stranicama Turističke zajednice Istarske županije i Općine Medulin.

T.R.

Foto: TZIŽ, Instagram

Komentari