Istarski tradicionalni specijaliteti u magičnom okruženju

U slovenskom dijelu Istre, u selu Korte iznad Portoroža, nalazi se restoran Hiša Torkla koji svoje porijeklo vuče još do 19. stoljeća. Restoran je uređen u tradicionalnom istarskom stilu sa suvremenim, modernim detaljima i nalazi se u prekrasnom istarskom prirodnom okruženju.

 

torkla 11

torkla 14

Ono što ga izdvaja od ostale gastronomske ponude jest hrana koja se priprema od isključivo svježih sezonskih sastojaka koji se nabavljaju od lokalnih farmera, lovaca i ribara, a kuhinja se temelji na tradicionalnim istarskim receptima sa modernim intervencijama.

torkla 7

torkla 12

Njihova bogata ponuda jela nadopunjena je izvrsnom ponudom vinske karte istarskih vina. Poseban je doživljaj kušati njihova jela na terasi s pogledom koji preko vinograda, maslinika i šume puca sve do sljedećeg naselja.

torkla 5

torkla 4

Poseban je i zimski doživljaj u restoranu jer možete uživati u okusima u zimskom vrtu ili u manjoj prostoriji s privatnim kaminom. Također postoji mogućnost kraćeg (no i duljeg) boravka u jednoj manjoj, romantičnoj sobi za dvoje. Točnu lokaciju restorana i njihovu ponudu možete saznati na hisa-torkla.si te na Facebook stranici.

torkla 9

torkla 16

torkla 10

Foto: Facebook

Komentari