O novoj Jane Iredale kolekciji mineralnog make upa

jr

U zagrebačkom DermaCare centru, u Teslinoj ulici 12, jučer je predstavljena najnovija, proljetno-ljetna kolekcija Jane Iredale mineralnog make upa. Okupljenim predstavnicima medija, koji su među prvima u svijetu imali priliku vidjeti nove Jane Iredale proizvode, kroz formu predavanja i prezentacije obratio se Shawn Towne, poznati američki make up artist i sada već dugogodišnji suradnik Jane Iredale, koji za brend vrši funkciju globalnog edukatora. Osim što nas je upoznao s novim make upom, Shawn je s nama podijelio i neke druge male tajne svoje profesije, a jučerašnje predstavljanje također je bilo idealna prilika da Shawna upitamo par pitanja…

Po vašem mišljenju, koji su najveći trendovi u make upu za proljeće?

Ovog proljeća u modi su definitivno sjenila u boji vina i u ružičastim i breskvasto-zlatnim tonovima. Ona stvaraju univerzalan, topao i zavodljiv look koji je odličan za razne tonove kože i boje očiju. Osim toga, jako su popularne usne u nešto dubljim tonovima ružičaste i crvene. Kao trend zadržava se i onaj sjaj na koži koji kao da dolazi iznutra, od brončanog do nude efekta, što je odlično s obzirom na činjenicu koliko proizvoda imamo za postizanje tog blistavog efekta. Još jedan beauty trenutak koji se nastavlja su jake i snažne obrve – vidjeli smo ih na crvenom tepihu, na modnim pistama, a sada vladaju cijelim svijetom.

Shawn Towne

Shawn Towne

Preporučite nam neke Jane Iredale proizvode za koje bi svatko trebao biti zainteresiran.

Naša nova proljetna kolekcija je izvanredna. Mislim da će se svima svijeti boje i proizvodi koje smo lansirali u njoj, ne samo zato jer su u trendu, već i iz razloga što su korištene boje prekrasne i doista nosive za žene raznih tipova kože i boja tena, kao i različitih dobi. Posebno sam naklonjen proizvodima za ten. Novi In Touch Cream Blush, u boji Candid, čini da obrazi izgledaju vrlo zdravo i svježe, a Peaches and Cream Bronzer odlično pristaje svakome.

Jane Iredale In Touch Cream Blush - Candid

Jane Iredale In Touch Cream Blush – Candid

Danas radite kao globalni edukator za Jane Iredale. Kako je započela vaša karijera? Kada ste započeli raditi za Jane Iredale i koje stvari najviše cijenite u ovom poslu?

Kao make up artist radim skoro 30 godina. Nikada nisam htio raditi ništa drugo i nisam išao na studij, jedino bih pohađao par individualnih kolegija koji su mi kao vizažistu bili bliski, poput kolegija Theatrical Stage Makeup i Fine Art – Drawing and Design. Za modne agencije Johna Casablancasa počeo sam raditi kao make up artist 1988. i za to vrijeme freelanceao u američkim robnim kućama. Bio sam zbilja blagoslovljen što mogu raditi ono što volim cijelu svoju karijeru. Imao sam priliku raditi na filmovima, televiziji, modnim revijama i u svim drugim aspektima make up industrije. S Jane Iredale make upom, koji istovremeno njeguje kožu, prvi put sam se susreo 2003. i odmah zaljubio u filozofiju brenda. Od tada nadalje, njihovi proizvodi uvijek su bili sa mnom. Onda sam u 2007. godini dobio priliku raditi za Jane. Objeručke sam prihvatio ponudu i otad se nisam osvrnuo. Ona je najbolji poslodavac kojeg sam ikad imao i uistinu sam zahvalan što i dalje vjeruje u mene. Kroz rad s njom, proputovao sam 20 različitih zemalja, reklamirajući naš brend, te dobio priliku razviti svoj kreativni kapacitet na važnim Jane Iredale projektima.

jr3

Kako postići zdravu i lijepu kožu, dok istovremeno nosimo make up?

Korištenje mineralne kozmetike odličan je početak. Naš mineralni make up ima nevjerojatnu njegujuću vrijednost i nikakve suvišne i štetne sastojke. Pa, ako ga redovito koristite, vaša koža doslovno postaje zdravija. Prije nego stavite bilo koji proizvod na svoju kožu, pobrinite se da pročitate njegov sastav. Nastojte izbjeći petrolej, talk i sve umjetne konzervanse i mirise. Neka vaša njega bude što je čišća moguća – vaša koža reagirat će u skladu s njom.

Koji su vaši omiljeni proizvodi s kojima radite?

Enlighten concealer moj je omiljeni korektor, jer pomaže umanjiti dojam podočnjaka, i to na način da uklanja sve one tamne tonove koji djeluju nezdravo. Za sobom ostavlja svježu breskvastu boju koja nije ni presvijetla ni bijela – jednostavno izgleda prirodno. Također volim naš proizvod Amazing Base. Ne samo zbog toga što je prvi proizvod koji je Jane Iredale ikad napravila, već i zbog svoje beztežinske prekrivne moći, pa ovu podlogu mogu koristiti bilo gdje na licu. Što se sjenila tiče, volim White Single Shadow, jer predstavlja čistu svjetlost. Mat je teksture i vrlo čista te osvjetljava bilo koje područje na koje ga stavite.

Jane Iredale Enlighten Concealer

Jane Iredale Enlighten Concealer

5 proizvoda koje bi svaka žena trebala imati u svojoj torbici.

PurePressed Base, Enlighten Concealer, Sunbeam i Peaches & Cream bronzere, Black Ice Longest Lash Mascara i Pure Lash Conditioner, koje koristim u paru, te jedan dobar ruž za usne koji se može nositi i danju i navečer, poput PureMoist Lip Color ruža u novoj boji – Lisa.

 

Foto: PR, Jane Iredale

Komentari