Instagram predstavio novu funkciju sličnu Snapchatu

instagram-stories-fejs

Instagram je na svojem blogu predstavio još jednu novost te izazvao raznolike reakcije svojih korisnika. Naime, aplikacija koja je predstavljena sada već prije 6 godina, nedavno je prekoračila brojku od 500 milijuna aktivnih korisnika diljem svijeta koji svi prate nove funkcije, a najnovija je dobila ime Instagram Stories i nevjerojatno je slična Snapchatu.

Uz fotografije i videe koji se mogu objavljivati na profilima i tamo ostati, sada će korisnik moći snimiti i kratku video pričicu koja će nestati u roku od 24 sata. Video priče bit će pozicionirane na vrhu news feeda te će se s lakoćom moći pregledavati, ali se na njih neće moći ostavljati komentari i neće ih se moći ‘likeati’. Osoba koja je postavila video moći će vidjeti tko ga je sve pogledao, a također i mijenjati postavke privatnosti, od potpuno javnog do potpuno skrivenog videa.

instagram-stories-2

Osim što je funkcija privremenih video priča već gotovo u potpunosti preuzeta ideja od aplikacije Snapchat, koja je u posljednjih godinu dana doživjela nevjerojatan rast, svaki video dodatno će se moći personalizirati s emoticonima, crtežima i natpisima kao što to nudi Snapchat. Reakcije javnosti trenutačno su podijeljene između pozitivnih komentara i onih negativnih, a čak je i CEO Instagrama Kevin Systrom pripisao sve zasluge Snapchatu. Doduše, s riječima da je najvažnije kako netko ‘zaokrene’ funkciju, a Instagramove video priče bit će svakako više ‘user friendly’ i dostupne svim korisnicima aplikacije da jačaju svoj brend bez korištenja jedne sasvim nove platforme. No i dalje se postavlja pitanje, koliko je ovo samo kopija nečijeg proizvoda. Tim više što je Mark Zuckerberg, vlasnik Instagram u nekoliko navrata već pokušao kupiti Snapchat.

Najbolju će presudu dati sami korisnici jednom kad Instagram Stories bude dostupan u cijelom svijetu, zasada je distribucija na iOS i Android uređaje počela tek u SAD-u.

Foto: Instagram blog

Komentari