Inspirativni detalji za kuhinju i blagovaonicu

Kuhinje i blagovaonice puno su više od prostorija u kojima se samo kuha ili jede. Tradicionalno su se obitelji okupljale oko ognja gdje se širio miris hrane i toplina, a kuhinje su u današnje vrijeme ekvivalent toga. Ima li ljepšeg od sjedenja za kuhinjskim stolom dok netko priprema nešto fino i čavrljati o neobaveznim stvarima?

kuhinja2

Sve to postaje još ugodnije ako kuhinju opremite baš po vašem “guštu”, u stilu koji volite i sa sitnicama koje vam nešto znače. Zidovi kuhinje i blagovaonice jednako su pogodno platno za različite boje, postere, obiteljske slike, police s teglicama cvijeća ili začinskim biljem itd. Stol je idealno mjesto za postavljanje lijepe zdjele s voćem na centralnu poziciju – osim što je vizualno lijepo, zdjela puna voća mamit će vas da ispunite dnevnu dozu vitamina. Kupite lijepe vaze i ispunite ih cvijećem, začine kao što su sol, papar, ocat, ulje, prebacite u zasebne lijepo dizajnirane posude koje će se uklopiti u priču.

kuhinja3

kuhinja

Sva ostala pakiranja proizvoda također možete zamijeniti ljepšim zdjelicama ili staklenim posudama – med, mlijeko, tjestenina, bomboni, riža, kruh… Sve ljepše izgleda kad se prebaci u novu posudu. Iako je to malo više posla, kuhinja će izgledati ujednačeno i na kraju ćete biti zadovoljni. Isto možete napraviti i s deterdžentom za suđe te spužvicom – prilagodite ih dizajnu kuhinje tako da se uklapaju, a ne da se plastična, i često neugledna, ambalaža ističe pored sudopera. U prostor možete ukomponirati i koju mirisnu svjećicu ako pokušavate izbjeći da kuhinja miriši samo po hrani.

kuhinja

U potrazi za inspirativnim detaljima izdvojili smo zanimljivosti sa stranice Etsy.com koje sve bez problema možete naručiti u Hrvatsku, a mogu poslužiti i samo kao inspiracija za stil koji želite stvoriti s nekim drugim proizvodima iz trgovina. Pogledajte naš izbor u nastavku.

Foto: Etsy.com, Fantasticfrank.de

Komentari