Inspiracija za uskršnju dekoraciju

U preduskršnje i uskršnje doba priroda je najaktivnija i upravo zato bilo bi šteta ne iskoristiti je za dekoraciju interijera u vrijeme blagdana. Tradicionalno se za Uskrs boje jaja, pripremaju košarice s ukrasima, a najjednostavniji i najefektniji način dekoriranja prostora je odlazak na tržnicu po darove prirode. Pri tom mislimo na cvijeće, grančice i grane, koji će vrlo efektno izgledati u domu pogotovo ako se upotpune još nekim detaljima.

uskrs

Tulipani su trenutačno u najljepšem cvatu, a zbog svojeg izgleda jedan od najomiljenijih ukrasa doma čak i kad nisu u pitanju posebne prigode. Zašto ne biste kupili bogati buket ovog cvijeća u kojoj god boji poželite te ga uklopili u blagdanski interijer uz dodatak uskršnjih jaja. Ako su umjetna možete ih položiti u vazu, a ako nisu pridružite ih buketu kao centralnom komadu na stolu.

uskrs

Takvom cvjetnom aranžmanu možete s lakoćom dodavati i klasične figurice zečeva i patkica (poput ovih na fotografijama, koji se skrivaju iza imena Kooglice) ili cijelu kompoziciju dodatno oplemeniti još jednim omiljenim uskršnjim simbolom – granama cica-maca. Sve zajedno u jednoj vazi uz dodatak grančice divlje šljive u cvatu donijet će mirise proljeća u dom, a istovremeno izgledati privlačno i malima i velikima koji će se okupiti oko vašeg uskršnjeg stola.

uskrs

Grane i grančice su općenito vizualno vrlo efektan prijedlog, pogotovo ako ih prebojite (ili već kupite na tržnicama u tom obliku), postavite u visoku vazu te na njih povješate figurice i plastična ili pletena jaja ako volite raskošniju dekoraciju i imate za nju mjesta u svom interijeru.

uskrs

Ako pak želite izraditi sami svoja i to potpuno drugačija uskršnja jaja istražite ovaj prijedlog: napušite vodene balone i oko njih omotajte vunu u različitim bojama te premažite bjelanjkom. Ostavite da se izvješeno suši preko noći kako bi se vuna dobro zalijepila, probušite balone i dobili ste originalna jaja koja zatim možete poput i drugih gore navedenih prijedloga vješati na grane.

uskrs

Foto: Rajna Raguž (RRVizual); Nika Pavuna

Komentari