Odlične ideje za uređenje kućnog ureda

Kućni ured trebat će vam ponajviše ako ste freelancer ili tvrtku vodite iz vlastitog doma. Dok neki možda nemaju luksuz da za ured odvoje cijelu sobu, dovoljan će biti samo jedan kutak u stanu (unutar spavaće ili dnevne sobe) koji će se pretvoriti u radno carstvo gdje će biti sadržano sve potrebno za rad.

kućni ured

Prvo, ovisno o veličini prostora, razmislite i o dimenzijama stola. One će ovisiti i o razmjerima vašeg posla. Ukoliko baš cijelo vrijeme radite od kuće, vjerojatno će vam biti potreban veći stol na koji možete smjestiti kompjuter i svu potrebnu tehnologiju, a ako ćete ured koristiti samo povremeno čak će i stol manjih dimenzija biti dovoljan da na njega smjestite laptop. Ono što je najvažnije za svaki kućni ured je kvalitetan stolac u kojem ćete moći sjediti duže vremena bez da vam stradaju leđa, a dodatno ga možete dekorirati jastučićem ili krznom koji će odgovarati dekoru cijele sobe. Rasvjeta je također vrlo važna, pa iako vjerojatno imate stropnu svjetiljku u sobi, na stol postavite onu stolnu koja će potrebnu svjetlost usmjeravati ravno na radnu površinu.

kućni ured

Zid iznad i pored stola rezervirajte za police, pogotovo ako vam nedostaje mjesta. Uklapanje stola u ‘custom made’ police koje se protežu duž cijelog zida isto je odlična ideja za minimiziranje iskorištenog prostora. Na taj način police možete ispuniti svim potrebnim materijalom za rad, počevši od uredskog pribora, pa sve do inspirativnih fotografija. U slučaju da ne želite prekrivati zid policama, odvojite jednu površinu za ploču koja će vam služiti kao mjesto za podsjetnike. Hoće li to biti plutena ploča na koju ćete pribadačom stavljati potrebne stvari te kreirati svojevrsni ‘mood board’ ili možda radije želite pisati markerima po magnetskoj ploči, odluka je na vama. Razmislite i o bojenju zida bojom za školske ploče po kojoj možete pisati s kredom, a vrlo efektno izgleda.

kućni ured

Prostor ispod stola možete ispuniti tepihom jer na taj način nećete stolcem uništavati parkete, ali i to nije neophodno uz različite naljepnice od tkanine koje su dostupne za stolce kako bi se zaštitili podovi. Boje u prostoru ovise isključivo o vama. Ako se radi o odvojenoj sobi možete se igrati s raznim detaljima koji se ne moraju nužno uklapati u ostatak stana, dok ako smještate ured unutar dnevne ili spavaće sobe probajte sve uklopiti u jedan stil. Manji prostori bit će zahvalni na svijetlim bojama koje će ga vizualno povećati, dok velike sobe dopuštaju i šarenilo te tamne nijanse.

kućniured3

Okružite se inspirativnim detaljima koji će potaknuti kreativnost, kao što su razni posteri, dašak zelenila uz malu teglicu s biljem ili vazom svježeg cvijeća, knjige koje volite čitati ili su vam potrebne za rad neka budu raspoređene po policama, a olovke smještene u zanimljive posude, ne morate se ograničavati na tradicionalan uredski pribor. Mirisne svjećice dobrodošle su na svakoj površini jer osim što su dekorativne su i funkcionalne. Izbor naših ideja za uređenje kućnog ureda pogledajte u nastavku.

Komentari