Uokvireni detalji za zid s osobnošću

posteriinstagram-styledbymanhos2

@styledbymanhos

Jednom kad opremite svoj dom ostaje ono slatko uzbuđenje dodavanja detalja kojima zapravo u prostor unosite svoju osobnost. Trend koji je u zadnje vrijeme zavladao, posebice skandinavskim interijerima, donosi jednu ideju koja nam se posebno svidjela. Ne radi se o ničem inovativnom, niti novom jer slike su se oduvijek vješale na zidove, ali način na koji se ovi detalji uklapaju u prostor malo je drugačiji od uobičajenog.

posteriinstagram-picturemyhome2

@picturemyhome

posteriinstagram-nataliameira08

@nataliameira08

Ideja se sastoji od uokvirivanja dragih nam detalja, fotografija, inspirativnih postera i slika u slične okvire različitih veličina i njihovo raspoređivanje na zidove prostorija. Ključ je ujednačenost iako su motivi unutar okvira sasvim raznoliki i vaši osobni, a najčešće su tanki i u tamnim nijansama (ali nije pravilo!) koji se jače ističu na bijelim zidovima. Posebno je zanimljivo da se u posljednje vrijeme najčešće javlja u minimalističkim prostorima koji ograničavaju pretjeranu upotrebu detalja, ali baš u njima i najbolje izgleda jer privlači pažnju na sebe.

posteriinstagram-stadshem

@stadshem

Ovo je super rješenje ako ne želite fotografije držati uokvirene na policama, a koncept dopušta apsolutno sve – od umjetničkih fotografija, postera, inspirativnih citata, omiljenih poruka, crteža, najdražih obiteljskih trenutaka… ali u kombinaciju možete uključiti i ogledala, sat, prazne okvire i koju god sitnicu poželite. U tome je razlika od klasičnog vješanja slika na zid jer zapravo izrađujete svoj osobni kolaž uspomena. Pri izradi ovakvog zida razmišljajte o cjelini te dojmu koji želite postići kako bi unaprijed znali što ćete staviti u okvir, uskladili boje i izbjegli kaos koji se neplaniranjem itekako lako može unijeti u prostor.

posteriinstagram-norsuinteriors

@norsuinteriors

Ovakve se kombinacije odlično uklapaju u sve prostorije u stanu, od spavaće, dnevne, dječje sobe, radnog kutka, kuhinje pa čak i hodnika, samo sadržaj fotografija prilagodite prostoru.

Ako vas brine monotonost malog galerijskog postava koji kreirate u svom domu, dobra je vijest da sve fotografije možete mijenjati kad god poželite i na taj način unositi dinamiku. Čak ih sve ne morate izvjesiti na zid nego naslanjati po površinama uz zid te ih tako grupirati. Igrajte se, maštajte, kreirajte nove svjetove, neka odražavaju vaše ‘ja’ i odmah će prostor odisati novom energijom.

posteriinstagram-linenhoningh

@linenhoningh

posteriinstagram-stadshem3

@stadshem

posteriinstagram-stadshem2

@stadshem

posteriinstagram-styledbymanhos

@styledbymanhos

posteriinstagram-imiform

@imiform

posteriinstagram-oheightohnine

@oh.eight.oh.nine

posteriinstagram-evablixman

@evablixman

posteriinstagram-asafoton2

@asafoton

posteriinstagram-creamandnavy

@creamandnavy

Foto: Instagram

Komentari