Inspiracija za uređenje bebine sobe

Roditeljima s luksuzom uređenja cijele sobe za svojeg mališana na raspolaganju je cijeli niz inspirativnih blogova koji prate trendove u dizajnu interijera te izdvajaju najkreativnije uratke koji mogu poslužiti kao početna točka. A oni koji za bebu mogu izdvojiti samo dio sobe također će naći odlična rješenja za smanjivanje osjećaja skučenosti.

Dječji krevetić

Posljednji trend u uređenju dječjih soba je, pogađate, skandinavski. Prevladava bijela boja, kako zidova, tako i namještaja uz pokoji dodatak jarke boje u detaljima. Ako vam se to čini previše sterilno uvijek možete razmisliti o bojenju jednog zida u neku upečatljivu boju, presvlačenju zidnih površina u tapete ili odabira jedne nježne pastelne boje za cijelu sobu. Sve zapravo ovisi o vašem ukusu i načinu na koji želite sobu, ili kutak sobe, uklopiti u ostatak prostora.

Dječji krevetić

Roditelji koji ne žele unaprijed znati spol djeteta ili ne zanima rodna raspodjela boja ostaju u neutralnim vodama bijele, bež, žute ili zelene, a ove godine vlada i trend dubokih plavih nijansi. Ako zidove ostavljate u nekoj jednostavnijoj varijanti, uvijek možete odabrati inspirativne postere te ih uokviriti, kao i ispuniti sobu različitim sitnicama koje će joj dati poseban karakter.

Dječji krevetić

Dobra i kvalitetna fotelja ili stolac također su vrlo važni jer tamo majka može sjediti dok doji ili kad dijete malo poraste čitati mu te provoditi zajedničko kvalitetno vrijeme. Uz to, naravno, dolazi i odgovarajuća podna svjetiljka s dovoljno jakim svjetlom za čitanje, a opet s mogućnošću usmjeravanja da ne smeta bebi. Također, uz ormare, stol za presvlačenje i druge funkcionalne komade, neki od korisnih dekorativnih predmeta uvijek su čupavi tepisi, ukrasni jastučići i lijepe zavjese.

IKEA

Dječji krevetić

Dječji krevetić

IKEA

Dječji krevetić

Foto: Oeuf NYC Facebook, Alvhemmakleri.se, Roomtobloom.com, IKEA

Komentari