Idiličan yoga retreat u Istri

03

Joga povlačenje je vrlo raširen oblik odmora u svijetu, a posljednjih godina uživa sve veću popularnost i među hrvatskim jogijima, ljubiteljima wellnessa te svima onima koji teže takvoj vrsti odmora. Joga povlačenja najčešće se održavaju na mirnim mjestima, u prirodi i daleko od svakodnevnog okruženja. Služe kao odmor za tijelo, um i dušu te kao prilika za detoksikaciju, punjenje baterija, introspekciju i povratak sebi.

02

01

Yoga retreat ili joga povlačenje u Istri, pod vodstvom Snježane Nine Vukas, međunarodno priznate joga učiteljice i voditeljice zagrebačkog Sangha Yoga Centra koji ove godine slavi 10 godina postojanja, održat će se od 4. do 11. lipnja 2016. godine.

10

08

Snježana Nina Vukas već godinama vodi programe joga povlačenja u Hrvatskoj i svijetu, a sljedeće joga povlačenje pod njezinim vodstvom održat će se u lipnju u Istri, na restauriranom posjedu iz 17. stoljeća okruženom zelenilom.
Paket joga povlačenja u Istri uključuje smještaj, sve obroke, dva joga sata dnevno te dva izleta.

13

12

Grupa međunarodnih polaznika boravit će u kući s bazenom, saunom te unutarnjim i vanjskim prostorom za vježbanje joge. Zdrave, lagane i vegetarijanske obroke pripremat će Maja Kefeček Basta, autorica nekolicine kuharica i voditeljica kulinarskih radionica i tečajeva. Joga će se vježbati dva puta dnevno, ujutro u intenzivnijem tempu, dok će popodnevni satovi biti posvećeni laganijim vježbama ili pak pranayami (vježbe disanja) i meditaciji.

14

17

Tijekom tjedna organizirano je nekoliko grupnih izleta koji su uključeni u cijenu, dok se ostatak slobodnog vremena provodi uz bazen i u sauni ili na stučnim tretmanima poput Thai yoga masaže, klasične masaže, akupresure, abdomenalne masaže i biorezonance.

26

23

Osnivanju Sanghe prethodile su godine edukacije kod najpoznatijih svjetskih stručnjaka, ponajviše u Londonu, Sjedinjenim državama i Indiji. Prije povratka u Zagreb, Snježana je podučavala jogu u Miamiju na Floridi gdje je dobila prvu od nekoliko internacionalno priznatih diploma i time postala prva certificirana učiteljica dinamičnih sustava u Hrvatskoj.

33

21

Danas se Snježanino ime sve češće nalazi na popisu gostujućih učitelja u poznatim joga studijima od Milana preko Istanbula do Moskve, a nerijetko vodi i programe joga povlačenja (yoga retreats) u Hrvatskoj i inozemstvu (Istra, Hvar, Kanarsko otočje, Indija, Bali). Također, osim Sangha centra vodi i Sangha školu za učitelje joge koja je priznata od strane Yoga Alliancea – najvećeg svjetskog joga udruženja. Uz to, osmislila je i razvila svoju Vinyasa joga metodu, izdala dva hrvatska Vinyasa flow DVD-a te trenutno priprema knjigu.

31

49

48

46

29

DSCF4756

Komentari