Ideje za prvomajski piknik

Prvomajski vikend tradicionalno se provodi u prirodi, pogotovo ako smo te sreće da vrijeme bude lijepo. Roštiljanje, planinarenje, piknik na otvorenom i slično, uvijek su dobar izgovor za opušteno druženje s prijateljima uz fine zalogaje.

piknik1

Ako niste za uobičajeniju verziju roštiljanja, zašto ne biste organizirali malo drugačiji prvomajski piknik, u vrtu ili na livadi, te doživljaj svečano postavljenog stola iznijeli u prirodu. Činjenica je da ovakav tip piknika zahtijeva puno više organizacije i rada, no ako su svi u društvu ili obitelji spremni, kasnije ćete biti ponosni na sve što ste uspjeli izvesti. Svi s okućnicom i vrtom imaju za to priliku odmah u svom domu, dok ostali mogu birati između brojnih zelenih površina u svojim gradovima. Sigurni smo kako svugdje postoje već unaprijed određena mjesta na kojima se izletnici okupljaju te tako nećete imati problema, samo vjerojatno morate na vrijeme osigurati svoju poziciju.

piknik

Što se tiče postavljanja stola, neusporedivo će lakše biti onima s vrtom i terasom jer vjerojatno već imaju mjesto na kojem se okupljaju u toplijim sezonama. No ako odlazite u prirodu i nemate rasklopni stol i stolce koje možete upotrijebiti, snađite se s nekoliko cigli i velikom pločom za improviziran i nizak stol oko kojeg se možete okupiti. Ukoliko vam je to ipak previše problematično, naoružajte se s dekicama, poslužavnicima i samo ih rasprostrite po travi za pravi piknik užitak.

piknik

Osim stola u bilo kakvom obliku te potrebnih prijenosnih frižidera i/ili roštilja te dekica, okružite se brojnim jastučićima za ugodno sjedenje. Šarene zdjele, čaše, tanjuri, stolnjaci i slično pridonijet će veseloj atmosferi, a možete lampionima ili balonima ukrasiti okolno drveće za još ljepši ugođaj. Ništa ne prolazi dobro bez dobre hrane tako da zasučite rukave, pripremite nešto po svome ukusu i uživajte u produženom vikendu pred nama. U nastavku pogledajte inspiraciju za svoj prvomajski piknik.

Foto: H&M Home, IKEA

Komentari