Ideje za najljepši kućni ured

@stylizimoblog

@stylizimoblog

Čak i ako od kuće radite samo povremeno ili vam kućni kompjuter/laptop služi samo za razonodu, vjerojatno želite taj kutak doma urediti da bude udoban za sjedenje, oku ugodan i pravo radno okruženje. Puno vam je lakše ako imate luksuz cijele radne sobe koju možete prilagođavati svim potrebama pa u nju useliti radni stol, biblioteku i slično. No i oni koji za rad imaju rezerviran samo jedan stol unutar dnevne ili spavaće sobe, također mogu stvoriti motivirajuću okolinu i olakšati si sjedenje za kompjuterom.

@onlydecolove

@onlydecolove

Potrudite se nabaviti stol koji će osim estetikom odgovarati i svim zahtjevima radnog mjesta, a to je da ima pokoju ladicu u koju ćete sakriti sve što ne želite da se vidi i eventualno poseban prostor za pospremanje žica od kompjutera, svjetiljke i slično. Za stolac je važno da bude anatomski ako ćete dugo sjediti i podesiv da bi se prilagodio stolu i vama. Ako pak u radnom kutku obavljate samo sitne poslove, onda možete osloboditi kreativca u sebi i kupiti stolac koji je predominantno lijep. Osigurajte i dobru rasvjetu u obliku stolne lampe kako ne bi ‘gubili oči’ dok radite.

@onlydecolove

@onlydecolove

Ako je vaš radni kutak na vidljivom mjestu, unutar dnevne ili spavaće sobe, važna je dobra organizacija kako kreativni nered stvoren dok ste radili ne bi smetao ostalima. Lijepe police iznad stola, čaše za olovke i druge potrepštine, kutije za sitnice – sklonite sve s radne površine, ionako će vam smetati dok radite.

@taramilktea

@taramilktea

@taramilktea

@taramilktea

Kako bi stvorili sebi ugodnu radnu okolinu okružite se stvarima koje volite – inspirativnim plakatom na zidu, uokvirenim slikama, najdražim fotografijama, simpatičim suvenirima, zelenom biljčicom… Dobra je ideja kreirati ‘mood board’ iznad samog stola – plutenu ploču, metalnu rešetku ili nešto slično na što možete stavljati podsjetnike, ideje za nove projekte, razne fotografije. Također, pametno je imati kalendar na stolu ili iznad njega jer će vam tako zadaci biti pregledniji i jasniji te nećete propuštati rokove.

@onlydecolove

@onlydecolove

Možete razmišljati o još mnogim detaljima – tepihu, jastučiću za radni stolac, bojama koje odgovaraju vašem ukusu i ostatku doma. Inspirirajte se našim fotografijama i stvorite sebi najugodnije mjesto za rad.

@ikeasverige

@ikeasverige

@bludot

@bludot

@onlydecolove

@onlydecolove

@ikeasverige

@ikeasverige

@workspacegoals

@workspacegoals

@waitingonmartha

@waitingonmartha

Foto: Instagram

Komentari