I Varaždin otvara svoja skrivena dvorišta

Skrivena dvorišta u starim jezgrama gradova oduvijek su primamljiva i privlače pozornost svojim tajnama daleko od oka javnosti. A barokni grad Varaždin bez sumnje čuva brojne takve tajne koje samo ponekad izlaže javnosti, kao primjerice ove subote, 4. srpnja, za vrijeme Festivala varaždinskih dvorišta.

varazdindvorista-naslovna

Čak jedanaest dvorišta otvorit će svoja vrata, a Varaždinci i njihovi gosti moći će uživati u raznovrsnim programima otkrivajući skrivene kutke grada u najintimnijim dijelovima Varaždina, ispijajući koktele i smoothieje, a sve će zaključiti nastup hrvatske kantautorice Lovely Quinces u dvorištu Županijske palače.

varazdindvorista2

Prolazimo povijesnim jezgrama svaki dan, ali rijetki uistinu i zavire iza visokih ograda, a ove će subote svi moći zakoračiti u dvorište restorana Domenico, dvorište Levačić, dvorište palače Sermage, dvorište galerije Zlati ajngel, dvorište gradske vijećnice, dvorište Art štacuna, dvorište Muzeja anđela, Julijanovo dvorište, Plikino dvorište, Darwinovo dvorište te dvorište Županijske palače. Festival dvorišta održat će se od 10 do 22 sata, a u mnoštvu sadržaja svatko će moći pronaći nešto za sebe. Ulaz je besplatan, a točna vremena održavanja programa i radionica u pojedinom dvorištu pronađite ovdje.

Foto: TZ Varaždin Facebook, Julijanovo dvorište

Komentari