Hvalevrijedna humanitarna akcija u Laubi

Motovun Film Festival poziva sve građane na projekciju filma ‘Babai’ u srijedu u 21 h u Laubi, jer sav će prihod od ulaznica biti doniran za pomoć izbjeglicama, za hranu i lijekove ljudima koji već tjednima žive u neizvjesnosti na ulicama Beograda.

babai2

Film ‘Babai’ kosovskog redatelja Visara Morine koji će u srijedu 26. kolovoza biti prikazan u programu revije Motovun u Zagrebu govori o teškom životu ljudi koji su bili prisiljeni ilegalno seliti u zemlje zapadne Europe, o devetogodišnjem dječaku koji, tražeći svog oca-emigranta, kreće na neizvjesno putovanje u organizaciji švercera ljudima. Ova priča čudesne uvjerljivosti i snažnih emocija premijerno je prikazana prije dva mjeseca, kada je na velikom festivalu u Karlovym Varyma Visar Morina osvojio nagradu za najboljeg redatelja.

babai3

Kako se film u programu revije Motovun u Zagrebu prikazuje u trenutku stvarne ljudske drame koja se događa u našoj neposrednoj blizini, Motovun Film Festival odlučio je svu zaradu donirati onima kojima je trenutno najpotrebnija: obiteljima koje su, mnoge s malom djecom, prevalile ogroman put u bijegu od sigurne smrti i sada im je potrebna sva pomoć koju im možemo pružiti.

Svatko tko kupi ulaznicu tom će gestom pomoći da netko od nesretnika koji spavaju na ulicama Beograda dobije prijeko potrebni lijek ili hranu. Ulaznice za projekciju filma ‘Babai’ mogu se po cijeni od 20 kuna kupiti u sustavu Ulaznice.hr (kupite ih čak i ako ne idete na film!) ili na blagajni Laube (Baruna Filipovića 23) jedan sat prije projekcije.

Komentari