Humanitarna izložba magazina Diva Style

„Diva style Dolls“ naziv je izložbe koju je u Umjetničkom paviljonu predstavio magazin Diva Style. Dvadeset unikatnih lutaka rad su svjetski poznatog lutkara Patricia Alejandra Aguera, rođenog Venecuelanca s adresom u Zagrebu.

Diva80_AN4_021015

Tonkica Zlački, Eva Misirača i Hilary Alexander

Unikatne lutke njegov su intiman projekt inspiriran modom, a za ovu izložbu odjeću za njih su skrojili domaći dizajneri – Juraj Zigman, Elfs, Robert Sever, Aleksandra Dojčinović, Ivan Alduk, Matija Vujica, Envy Room, Hippy Garden, Lokomotiva, Boudoir, Boris Pavlin, Xenia Dizajn, Twins, Klisab, Anthony Avangard, Nebo, Etna Maar, Jelena Holec, Sonja Lamut i Tomislav Bahorić.

Diva01_AN4_021015

Martina Čičko Karapetrić i Morana Saračević

Jedan od idejnih začetnika je i Viktor Drago, a ovom izložbom Diva Style magazin aktivno se uključio u borbu protiv raka dojke kojoj je posvećen mjesec listopad. Cijelu večer prilazili uzvanici te mu čestitali na ovakvom jednom eventu, uključujući i svjetski poznatu Hilary Alexander koja je sama priznala da joj je veoma drago što je imala priliku sudjelovati na ovako posebnom događaju.

diva_revija002_dap_021015

Naime, izložba je bila prodajna, sav prihod namijenjen je udruzi Europa Donna Hrvatska koja se protiv te bolesti bori od 1993. godine. “Diva Style Dolls” podržala je i Turistička zajednica grada Zagreba čijom zaslugom nas je posjetila britanska televizija Sky koja snima reportažu o našoj metropoli. S uglednom svjetskom modnu novinarkom Hilary Alexander je Jelena Veljača napravila ekskluzivan intervju za novi broj magazina Diva.

diva_revija034_dap_021015

Modnim dizajnericama Aleksandri Dojčinović i Đurđici Vorkapić (Hippy Garden ) ovo nije prvo iskustvo kreiranja odjeće u nešto manjim dimenzijama od uobičajenih. No, posebno je sretan bio modni dvojac Elfs čiji se naziv krije pod imenima Ivana Tandarića i Aleksandra Šekuljice, a njihovu haljinu je nosila pobjednica prošlogodišnjeg britanskog top modela. Tko je propustio ovu glamuroznu zabavu kojom je ipak dominirala i humanitarna crta, fenomenalne couture dolls Patricia Aguera, odjevene u najbolji domaći dizajn može pogledati od 4. do 11. listopada u Arena centru.

Diva03_AN4_021015

Ivan Tandarić i Aleksandar Šekuljica

 

Komentari