Humanitarna akcija za djecu siromašnih zemalja

Hrvatska udruga Marijini obroci, osnovana u srpnju 2009., dio je međunarodnog projekta ‘Mary’s Meals’ koji ima viziju dati jedan obrok dnevno gladnoj djeci u najsiromašnijim zemljama svijeta i to na mjestu njihovog obrazovanja, odnosno u školi. Na taj način djeci se ne samo spašava život, već ih se potiče da uče te dugoročno sebi, svojoj obitelji i zajednici osiguraju bolji život.
Mary’s Meals trenutačno hrani preko milijun gladne djece na svijetu. Prosječno 120 kuna dovoljno je da se jedno dijete nahrani u školi tijekom cijele školske godine.

maksimir2

Utrka ‘Trčimo za Dijete 31’ održat će se u nedjelju, 31. svibnja, u parku Maksimir, a njen je cilj podizanje svijesti o ovoj hvalevrijednoj akciji. Službeni program počinje u 10:00 u sklopu kojega će nastupiti učenici osnovne škole Ante Kovačić, Klapa Fjabula, Rock akademija, Valentina Trstenjak, Pjerino Ružević, Egon Marić, Tomislav Užarević i Antonela Đinđić. Tijekom zabavnog programa prije utrke također će se održati i aukcija odjeće hrvatskih modnih dizajnera, među kojim su Nebo, ELFS, Boris Pavlin, Blackpearl by Sara Lončarić, Morana Krklec i Mia jewelry. Budući da je u najsiromašnijim dijelovima svijeta prosječna cijena prehrane jednog djeteta kroz cijelu školsku godinu 120 kuna, na aukciji će ta ista cijena biti određena kao početni iznos donacije po kojoj će se nuditi odjeća s potpisom.

maksimir1

Sav prikupljen novac od aukcije odjeće, hrvatski dizajneri poklanjaju Marijinim obrocima (Mary’s Meals). Sama utrka na 5 km starta točno u podne, a paralelno će se odvijati ona na 700 metara za najmlađe. Dodatne informacije potražite ovdje.

Foto: Mary’s Meals, Shutterstock

Komentari