Huawei P9 prodan u više od 9 milijuna primjeraka

huawei-p9-naslovna

Na događanju organiziranom u svom sjedištu u kineskom gradu Shenzhenu, tvrtka Huawei Consumer Business Group objavila je da je flagship model pametnog telefona Huawei P9, od predstavljanja uređaja u travnju, prodan u više od 9 milijuna primjeraka širom svijeta. Ujedno, Huawei P9 prvi je flagship iz high-end segmenta koji će, prema očekivanjima, premašiti brojku od 10 milijuna prodanih uređaja.

Huawei P9

Huawei P9 prvi je pametni telefon nastao u suradnji Huaweija i legende u svijetu fotografije, njemačke tvrtke Leica, što je rezultiralo dvostrukom kamerom koja omogućuje snimanje vrhunskih fotografija. Odmah nakon predstavljanja, Huawei P9 postavio je nove tehnološke standarde kod kamera za pametne telefone korištenjem odvojenog RGB i monokromatskog senzora, a ta tehnologija omogućuje bilježenje veće količine svjetlosti i više razine jasnoće što rezultira fotografijama superiornih boja, kao i crno-bijelim slikama izuzetne razine detalja, u pravom Leica stilu.

Huawei P9

Kako bi na najbolji način obilježio rekordnu prodaju svog flagship uređaja, Huawei je u sjedištu tvrtke organizirao i prigodno druženje sa svjetskom ambasadoricom ovog pametnog telefona, popularnom holivudskom glumicom Scarlett Johansson. Osim nagrađivane dvostruke kamere, Huawei P9 opremljen je i najpreciznijim te najbržim 3D čitačem otiska prsta na svijetu, odlikuje se aluminijskim kućištem izrađenim iz jednog dijela, 5,2-inčnim FHD ekranom te snažnom baterijom od 3000 mAh uz podršku za brzo punjenje.

Huawei P9

Uz mnoge druge nagrade, Huawei P9 osvojio je i prestižno EISA-ino priznanje kao najbolji pametni telefon po izboru potrošača u Europi, a nakon njegovog izuzetnog uspjeha na tržištima širom svijeta, Huawei je u svojim najnovijim i dugo očekivanim uređajima Huawei Mate 9 i ekskluzivnom Porsche Design Huawei Mate 9, predstavio i drugu generaciju hvaljene dvostruke kamere razvijene u suradnji s Leicom.

Komentari