Industrijski namještaj s hrvatskim potpisom

Craftomoto

Mladi hrvatski brend Craftomoto dizajnirao je i isproducirao liniju namještaja izrađenu od automobilskih dijelova – blokova motora, klipova, zamašnjaka, te automobilskih siceva koji su obnovljeni, ručno vareni i tapecirani.  Ovakav dizajn klasični je primjer industrijskog stila koji se svako toliko, naizmjenice ili paralelno, izmjenjuje s boho stilom u interijerima.

Craftomoto

Craftomoto

Koncept Craftomoto dizajna inovativan je utoliko što se brend nije bazirao samo na jednom komadu namještaja, već je osmišljena cijela linija koja prati isti vizualni kod – crnu boju s bakrenim i smeđim detaljima. Ova industrijski impresivna linija donosi dvije fotelje, dva taburea, dvije lampe opremljene specijalnim vintage žaruljama za potpuni dojam, jednu visilicu, dva masivna stola čija je baza blok motora, dok mu je površina izrađena od kaljenog brončanog stakla i visoke stalke za biljke, stilski najbolje da se radi o ‘grubim’ biljkama kao što su kaktusi.

Craftomoto

Cijeli projekt osmišljavanja linije namještaja izrastao je iz jednog većeg projekta – custom izrade automobila Ford Capri iz 1973. godine tako da bi se moglo reći da je namještaj, a i brend nastao kao nusprodukt automobila. Više o brendu i njihovim komadima možete saznati na craftomoto.com te ih možete pratiti na Facebook stranici.

craftomoto-10

craftomoto-9

craftomoto-11

Foto: Craftomoto

Komentari