Velika izložba hrvatskog dizajna u Beču

in a nutshell

U bečkom izložbenom prostoru Designforum Wien koji djeluju u sklopu bečkog MuseumsQuartiera 5. svibnja otvorena je izložba suvremenog hrvatskog dizajna pod nazivom ‘In a Nutshell’ koja se do sada već predstavila u gradovima Bruxellesu, Beogradu, Helsinkiju i Mariboru.

startas post 4

Startas

‘In a Nutshell’ zajednički su pokrenuli Hrvatsko dizajnersko društvo (HDD) i Ministarstvo kulture RH s ciljem predstavljanja domaćeg suvremenog dizajna internacionalnoj publici. Izložba je koncipirana s idejom da pruži relativno širok, kritički relevantan pregled najzanimljivijih pojava na hrvatskoj dizajnerskoj sceni, ali i tako da svojim fleksibilnim i praktičnim formatom bude prilagođena uvjetima putovanja i postavljanja u različitim izlagačkim prostorima u Europi i svijetu.

2Grupa_podna svjetiljka Model POST

2Grupa_podna svjetiljka Model POST

Bečka će publika tako u okviru ove izložbe koja ostaje otvorena do 12. lipnja na temelju 100 radova hrvatskih umjetnika, dizajnerskih studija i brendova, među kojima su i Bruketa i Žinić, Grupa, Startas te mnogu drugi, moći upoznati svu raznolikost hrvatskog suvremenog dizajna, od mode, preko namještaja, plakata sve do industrijskog dizajna. Sve informacije o izložbi možete saznati na designforum.at.

Foto: Startas, Grupa

 

Komentari