Hrvatska nominirana za destinaciju godine

Dubrovnik

Dok je prije koju godinu Hrvatska bila sasvim neotkrivena destinacija, polako se već navikavamo na odjek koji naša zemlja ima u stranim medijima. Od pojedinih gradova, plaža, pa i samog Adventa, jako smo često na top ljestvicama poznatih časopisa i stranica posvećenih putovanjima.

Veliku ulogu je tu odigralo snimanje hit serije ‘Igra prijestolja‘, kao i jednog od nastavaka filma ‘Ratovi zvijezda’ te ‘Robina Hooda’ koja su se sva odvila (ili će se tek odviti) u Dubrovniku. I baš je Dubrovnik jedan od najreprezentativnijih gradova po kojem smo prepoznati u svijetu, a na listi časopisa Travel + Leisure kao predstavnici zemlje prema ocjeni urednika su se smjestili i Šibenik te Split.

Split

Split

Poznati je časopis i ove godine nominirao brojne svjetske destinacije u svrhu odabira one najpoželjnije, a ljepote Hrvatske i Jadrana našle su se na listi 17 najatraktivnijih s Portugalom, Kanadom, Mallorcom, Korejom, Havajima, Islandom… Pročitajte više o nominiranima ovdje, a za svoj odabir najboljih u 2016. godini možete glasati na linku!

Foto: Creative Commons

Komentari