Kraljevski svijet hrvatske dizajnerice lutaka

U poznatom zagrebačkom ateljeu Jasmine Kosanović, na adresi Petrinjska 40, nastaju neobične lutke. Mladu dizajnericu i umjetnicu zamišljamo da poput Gepetta u svojem magičnom prostoru kreira i stvara lutke, bića, baš poput Pinocchia.

kraljevina 1

No, u njezinom ateljeu kraj godine dočekuje se, za razliku od Pinocchija, baš onako – kraljevski! Jasmina je pripremila lutkice kraljevina koje će ukrasiti svaki prostor, ne samo dječji, i donijeti dašak otmjenog i uzvišenog u njega. Autorica ih je osmislila kao lutke koje se mogu presvlačiti tako da koju god kraljevinu odaberete, ona može drugačiju kraljevsku opravu nositi.

kraljevina 3

Lutke izrađuje od tekstila, u raznim veličinama, dolaze same ili u paketu s drugim lutkama s kojima čine jednu magičnu scenu, ili bolje rečeno scenografiju, kako možete i vidjeti zaputite li se do Petrinjske ulice u Zagrebu da biste kao pravi promatrač igrokaza uživali u njezinom izlogu, tj. pozornici na kojoj ove lutke žive.

kraljevina 5

Ovaj svijet ‘oživljenih’ bajki i basni možete pratiti i putem društvenih mreža: na Facebook stranici i Instagram profilu i redovito ćete saznati koje nove lutke ova ‘kazivačica’ stvara i kako ih možete nabaviti.

kraljevina 4

T.R.

Foto: Božidar Raos

Komentari