Hotel s pogledom na prekrasni grad Korčulu

Korčula, grad renesanse i tradicije, svojim posjetiteljima definitivno ima puno toga za pružiti. Osim po bogatoj kulturnoj baštini, pjesmi i plesu, gastronomiji i vinima, od ove godine, Korčula ima još nešto za ponuditi, čak tri nova-stara hotela koji će svojim novim izgledom zasigurno mamiti brojne uzdahe. S obzirom na njih, ali i na planirana buduća ulaganja u obnavljanje i proširivanje smještajih kapaciteta na Korčuli, Korčula polako postaje it turistička destinacija naše obale.

liburna10

Tako ovu sezonu s novim izgledom dočekuju neki od Korčula Hotela – Hotel Korčula De La Ville, apartmani Korkyra Gardens i Hotel Liburna koji vam danas i predstavljamo. Hotel Liburna u 80-im godinama izgrađen je po nacrtima slavnog hrvatskog arhitekta Bernarda Bernardija rođenog u Korčuli, a ove je sezone totalno obnovljen u modernom duhu uz poštivanje graditeljskog ostvarenja ovog renomiranog arhitekta. Naziv Liburna dobio je po maloj pokretljivoj rimskoj galiji koja je ušla u povijest kada je flota Oktavijana Augusta zahvaljujući njoj potukla Kleopatrinu flotu.

liburna1

Liburna je poznata među posjetiteljima po prekrasnom pogledu na stari grad Korčulu. Sam hotel je zadržao prepoznatljiv vanjski izgled, uz malu promjenu na terasi gdje je postavljena veličanstvena tenda koja svojom konstrukcijom podjeća na brodska jedra što hotelu daje još jednu morsku, ali i suvremenu notu.

liburna6

liburna5

Ono što je doživjelo potpuni preobražaj je interijer hotela, koji je osmišljen u modernom i atraktivnom dizajnu s otvorenim prostorom jednostavnih i jasnih linija. Projekt koji je, s obzirom da je investitor u njega ušao tek početkom prošlog ljeta, napravljen i izveden u rekordnom roku vodila je projekt menadžerica Alma Harbaš Vojvodić. Ukupna investicija u tri obnovljena hotela koji su dio društva HTP Korčula iznosi preko 50 milijuna kuna i prvi je dio investicijskog ciklusa u destinaciju Korčula. “S obzirom da kvaliteta smještaja nije bila na zadovoljavajućoj razini i nije se uklapala u naše buduće planove, odlučili smo ući u investiciju s ciljem podizanja kvalitete usluge i imidža same destinacije. Ovo je samo prvi korak, a u planu imamo daljnja ulaganja u smještajne kapacitete, popratne sadržaje i samu destinaciju.” izjavila je Ivana Hatvalić, predsjednica uprave HTP Korčula.

liburna2

liburna3

Ambiciozni koncept uređenja interijera naglasio je povijesne strukture hotela novim materijalima, bojama i oblicima i tako istaknuo izvornost arhitekture ovog predivnog hotela. Iako je hotel redizajniran u okvirima modernog arhitektonskog stila, prirodni materijali poput drva, ali i bjelina, velike staklene stijenke i puno svjetla ovdje naglašavaju izvornost lokacije. Ovaj modernistički hotel broji 112 soba (od čega 17 prostranih dvoetažnih apartmana) s budućom kategorizacijom četiri zvjezdice koje su u potpunosti preuređene, a iz kojih će gosti moći uživati u pogledu na staru gradsku jezgru predivne Korčule.

liburna8

Svakako valja naglasiti i zanimljivi koncept vanjskih kružnih terasa od kojih se na jednoj smjestio vanjski bazen u kojem će uskoro uživati gosti koji u Korčulu dolaze sa svih strana svijeta. Gosti će se opuštati u modernoj udobnosti hotela, uz samu obalu mora, nadomak mirnih plaža, a samo desetak minuta romantične šetnje od starog grada. Trebate li još koji razlog za posjet otoku Marka Pola?

liburna9

liburna12

Komentari