Prvi Hyattov hotel u Hrvatskoj otvara se u Zadru

hyatt-velika

Dogus Croatia i Hyatt Hotels Corporation u proljeće 2019. godine planiraju otvoriti Hyatt Regency Zadar Maraska, prvi hotel pod Hyattovim brendom u Hrvatskoj. Uz hotel, Dogus grupa će izgraditi 115 luksuznih rezidencija te komercijalni dio s ekskluzivnim trgovinama, tri restorana, cafe barovima, dječjim dijelom i jahtaškim klubom. Ulaganje u hotel, rezidencije i popratne sadržaje vrijedno je 100 milijuna eura, a nakon Šibenika Dogus grupa nastavlja širenje po Jadranskoj obali.

hyatt4

Hyatt Regency Zadar Maraska isticat će se dizajnom arhitekta Borisa Podrecce koji spaja povijest i modernu arhitekturu, a transformirat će staru tvornicu pića Maraska u luksuznu destinaciju. Uz 130 luksuznih soba i apartmana, hotel će gostima ponuditi jedan od najljepših spa i welness centara u Hrvatskoj, otvoreni i zatvoreni bazen, moderno opremljen konferencijski centar te restorane i barove.

hyatt3

“Želeći naglasiti monumentalnost i ljepotu stare zgrade Maraske, novu strukturu smo razdvojili u dva povezana dijela, stvarajući na taj način mediteranski tripartito. Ujedno, budući da se hotel nalazi uz park, željeli smo ga uklopiti uz postojeći okoliš te smo osmislili terasasto uređen zeleni dio, a tranziciju između arhitektonskih struktura i okolnog zelenila postigli smo staklenim svodom unutar kojeg se nalazi dio restorana s unutarnjim vrtom te bazen”, naglasio je Boris Podrecca, autor arhitektonskog rješenja.

hyatt5

Uređenje interijera povjereno je britanskoj tvrtki DeSallesFlint, specijaliziranoj za dizajn hotela i rezidencija, koja je već opremila nekoliko Hyattovih hotela širom svijeta. Ideja je bila stvoriti uzbudljivi dizajn koji će odražavati bogatu povijest zgrade Maraske i moderan, dinamičan pristup koji spaja staro i novo.

hyatt7  hyatt9

Rezidencijalni dio će se sastojati od dva objekta s ukupno 115 luksuznih stambenih jedinica površine od 38 do 185 m2. Eksterijer rezidencijalnog dijela je inspiriran modernim linijama dizajna i arhitekture marina, te dizajnom modernih jahti. Arhitektonsko rješenje komercijalnog dijela također vuče inspiraciju iz dizajna jahti, ali i zastava koje vijore na vjetru. Dinamična struktura koja izgleda kao da je u pokretu, naglašena je prirodnim kamenom, bogato izrezbarenim u valovitoj formi. Na taj je način postignuta tekstura u kamenu koja formira mekane trake koje obavijaju cijeli objekt.

hyatt10

hyatt11

hyatt12

hyatt8

hyatt6

hyatt1

Komentari