Svjetsko priznanje hrvatskim arhitektima za projekt hotela D‐Resort Šibenik

yacht-club-web

Arhitekti Nikola Bašić i Marko Murtić nominirani su za prestižnu nagradu ‘The International Hotel and Property Award’ za svoj projekt Hotel D‐Resort Šibenik. Ova međunarodna nagrada bira najbolja dizajnerska rješenja poznatih svjetskih hotela. D‐Resort Mandalina Šibenik nalazi se među sedam finalista za nagradu na svjetskoj razini i među četiri u Europi, u kategoriji hotela manjih od 200 soba.

building-web-kopija

‘The International Hotel and property award’ nagrada je ‘The Design Awardsa’, vodećeg dizajnerskog časopisa u Velikoj Britaniji, koju karakterizira glasovanje otvoreno za profesionalce iz svijeta dizajna, ali i za sve čitatelje, klijente i korisnike. Iz ‘The Design awardsa’ poručuju kako im je cilj pružanje osvrta na dizajn, prepoznavanje talenata i kreiranje prilika. Tragaju za mjestima koja inspiriraju osjetila u dizajnerskom smislu, a dodjela glavnih nagrada održat će se u petak, 16. rujna u Cipriani Hotelu u Veneciji.

terrace-web-kopija

Unutrašnjost D‐Resort Mandaline rijetki je primjer integracije arhitekture i interijera što je rezultiralo i jednim savršeno integriranim projektom. Glavni koncept bila je kreacija vlastite, moderne vizije mediteranske arhitekture, u potpunosti nanovo oblikovane i lišene globalizacije, kao i globalnih trendova u hotelijerstvu.

lobby-web-kopija

Kao osnovni materijal u gradnji korišten je bijeli cement oblikovan u drvenim kalupima, a koji je poslužio i kao skulpturalni element u eksterijeru i u interijeru. Dizajnerski elementi u interijeru od sirovo su rezanog hrasta čija je tekstura, toplina i boja odlično promišljen kontrast betonskim zidovima. Skulpture, keramički zidovi i umjetnička platna dodatno naglašavaju kod posjetitelja osjećaj da se nalazi na jednom doista posebnom mjestu.

Za ovaj projekt je Emur Studio osmislio, dizajnirao i proizveo namještaj, rasvjetna tijela i tepihe pod zajedničkim imenom STUFF – brend kojim je naglašena jedinstvenost D‐Resorta. STUFF je superior design brand namijenjen opremanju modernih turističkih i institucionalnih interijera, ali i privatnih stambenih objekata.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nominacija u sklopu ‘The International Hotel and property award’ i ulazak u društvo najboljih svjetskih hotela potvrda je izvrsnom projektu kojeg od otvorenja prošlog ljeta bilježi veliku popularnost među domaćim i starim turistima. STUFF namještaj se može pronaći u trgovinama Art interijeri u Zagrebu i Splitu, kao i putem web shopa unutar službene web stranice stuffurniture.com.

room-web-kopija

Komentari