Hotel u biskupskoj palači u starogradskoj jezgri Rovinja

U starogradskoj jezgri Rovinja, nakon gotovo trogodišnje stanke, ponovno je otvoren Hotel Angelo d’oro. Riječ je o jednom od najljepših zdanja staroga grada, konkretno biskupskoj palači iz 17. stoljeća, koja je početkom dvije tisućite i spajanjem nekolicine susjednih kuća pretvorena u atraktivno zdanje na tri kata.

Hotel Angelo d'oro

Od proljeća, kada se pojavljuju novi vlasnici, “Proficio”-Investicijski fond iz Zagreba koji u svom portfelju, uz ostalo, posjeduje Hotel “Rovinj” i devetnaest apartmana u Rovinju, započinje i cjelokupna obnova Hotela Angelo d’oro, koji uz dvadeset i tri luksuzno opremljene sobe ima i atraktivne terase zbijene između pitoresknih kuća starogradske jezgre, restoran i dnevni boravak na kojeg su novi vlasnici posebno ponosni.

Hotel Angelo d'oro

Želja je naime, da uz zadovoljnog gosta, koji će smještajem u jednoj od soba dobiti uvid u život starog grada sa svim njegovim manama i prednostima, da hotelsko zdanje s novim sadržajima “živi” tijekom čitave godine, odnosno da postane dnevni boravak Rovinjca, u kojemu će rado sjesti, porazgovarati sa susjedom i prijateljima, odnosno tijekom glazbenih ili tematskih večeri, uz klavirsku pratnju poslušati i nekog od poznatih domaćih glazbenika.

unnamed

Također, kupnjom i obnovom Hotela Angelo d’oro vlasnici se nadaju da će u skorašnje vrijeme povezati njegovo poslovanje s ostalim kućama za odmor i apartmanima čime bi dobili tzv. difuzni hotel. Uspiju li u svojoj nakani bit će to prvi kategorizirani difuzni hotel u Istri.

unnamed-(1)

unnamed-(6)

unnamed-(5)

Tekst: N.O.R.

Komentari