Hit Starbucks kava koju možete rekreirati kod kuće

starbucks1

Znamo da nam prvi Starbucks nije baš blizu, i znamo da njihove tvorevine ne predstavljaju vrhunac doživljaja kave, ali jednako tako ponekad do nas stignu vijesti o posebnim napitcima koji dolaze samo u limitiranim količinama, često ni ne prijeđu granice SAD-a, ali poželimo ih probati. Svakog ljeta ovaj lanac predstavi neko novo piće, frappucino, mochu s čokoladom, karamelom, kokosom, keksima i drugim ludim kombinacijama, a prošlogodišnjoj kombinaciji frappucina sa slamčicom od keksa još se i danas piše.

starbucks2

No ova se slatka kreacija može rekreirati i kod kuće! Samo umjesto slamčice kupite vafel rolice kroz koje možete popiti napitak ili s njima zagrabiti šlag s vrha, a recept za domaći frappucino slijedi u nastavku.

Sastojci za dvije čaše:
2 šalice ohlađene turske kave
1 šalica mlijeka
1 žličica šećera (po želji povećajte ili smanjite količinu)
pola vanilin šećera
150 ml vrhnja za šlag
preljev od čokolade ili karamele

U blenderu smiksajte kavu, mlijeko, šećer, vanilin šećer i 50 ml vrhnja za šlag. Ostatak vrhnja za šlag istucite i ostavite za ukrašavanje. Visoku čašu ukrasite preljevom od čokolade, ulijte frapuccino iz blendera, dodajte šlag na vrh i za kraj još malo preljeva. Ubacite vafel rolicu umjesto slamčice i uživajte!

starbucks3

Foto: @starbucks

Komentari