Prekrasne Hippy Garden vjenčanice nadahnute paškom čipkom

Modna kuća Hippy Garden pripremila je posebnu reviju vjenčanica inspiriranu paškom čipkom za 6. Međunarodni festival čipke u Pagu. Kao najavu revije, novog modnog projekta koji će biti prikazan 19. lipnja, u sklopu Festivala, Hippy Garden je na Pagu snimio modni editorijal čije fotografije potpisuje Šime Eškinja.

hippy garden vjenčanica

Hippy Garden daje novu dimenziju modnog stvaralaštva i iznova iznenađuje idejnim i vizualnim riješenjima. Kolekcije su, pa tako i ova, inspirirane svijetom za sebe, kreativnošću, smislom za lijepo, toplinom i energijom vlastitog stvaralaštva, a izvedene visokovrijednim materijalima i tehničkim perfekcionizmom. “Sve što radim – radim srcem tako da i kreaciju doživljavam kroz ljubav jer drugi način rada i stvaranja tj. življenja i ne poznajem…“, ističe Đurđica Vorkapić.

hippy garden vjencanice (3)

 

Paška čipka se u gradu Pagu počela šivati potkraj 15. st. zahvaljujući časnim sestrama benediktinkama koje su bile glavni pokretači čipkarstva i škole čipke u Pagu. Kroz dugo vrijeme od čak četiri stoljeća, paška čipka je ispreplela svoju sudbinu sa životima stanovnika Paga: osim što je služila kao ukras na crkvenom ruhu te odjeći svojih stanovnika, postala je važan dekorativni predmet koji se našao u domovima: na posteljini, stolnjacima, jastucima, kroz te je predmete bila dijelom miraza (dote) žene koja se udavala.

vjenčanice hippy garden

hippy garden vjencanice (5)

hippy garden vjencanice (6)

Komentari