Personalizirane viseće ležaljke koje će vas osvojiti

Hammock je vrsta ležaljke sačinjena od tkanine, konopa ili mreže, obješena između dvije točke, i odličan je izbor za boravak u prirodi ili uživanje pored plaže. Koristi se za ljuljanje, odmaranje ili spavanje.

_MG_0709

Materijal je od posebne vrste najlona, prozračan tako da se preko ljeta ne znojite u njemu. Na ideju proizvodnje prvih hrvatskih personaliziranih visećih ležaljki Mario Veneti došao je kad je krenuo planinariti prije četiri godine. U početku je koristio šator, ali se ubrzo prebacio na hammock. Kod šatora mu je problem predstavljalo naći ravnu površinu, težina samog šatora, sklapanje šipki, klinovi i ostali problemi koji idu sa običnim šatorima. Prednost hammocka je u tome što ga postavi i rastavi u tri minute, udoban je, spava na visini. Boju tkanine i boju gurtni (traki) odabirete sami.

_MG_0603

Hemmens viseće ležaljke nastaju u malom skladištu u Zagrebu ali i po cijeloj Hrvatskoj jer Mario često uzme šivaću mašinu i ostalu opremu pa ide po Jadranu sa prijateljima i prezentira izradu hammocka na licu mjesta. Gurtne, špage, konac i ostalo kupuje u Hvatskoj, a od materijala za hammocke ima dvije vrste: polyesterski i ripstop hammock. Ubrzo ce Hemmens izbaciti i veliku paletu ostale opreme. Na toj listi naći će se mrežice za komarce, cerade, vodonepropusne torbe, planinarske i putne torbe i mnoštvo druge opreme. Cijena ovih zanimljivih ležaljki je od 250/350 kn, sve su jedinstveno i ručno izrađene od materijala 100% hrvatske proizvodnje, a za više informacija posjetite Facebook stranicu brenda.

_MG_0446

lezaljke

_MG_0478

Foto: Tea Gabud

Komentari