Promjene na kreativnom čelu kuće Saint Laurent

hedi slimane

Velikoj sezoni dizajnerskih transfera iz jedne modne kuće u drugu još uvijek se ne nazire kraj. Nakon što je modna zajednica ispratila Albera Elbaza iz kuće Lanvin i dočekala dizajnericu Bouchru Jarrar, Massimiliano Giornetti napustio Salvatore Ferragamo, a s pozicije u kući Carolina Herrera nedavno također sišao Hervé Pierre, danas je odlazak iz Saint Laurenta, nakon mjeseci glasnih spekulacija, potvrdio i Hedi Slimane.

Kreativni direktor pariške kuće, koji se na poziciji kreativnog direktora zadržao četiri godine, danas je zajedno sa Saint Laurentom u medije pustio priopćenje u kojem se navodi kako je njihovoj suradnji došao kraj. Čelništvo Saint Laurenta ovom je prilikom zahvalila Hediju na njegovoj viziji i doprinosu transformaciji kultne dizajnerske kuće, koja je pod njegovom kreativnom palicom ponovno postala moderna i prihvaćena od publike, te od tada niže rekordne uspjehe u prodaji.

saint laurent5

Saint Laurent jesen/zima 2016./2017.

Za Saint Laurent, danas pod okriljem modnog konglomerata Kering, Hedi je posljednje predstavio couture kolekciju u ožujku, kojom je modnu kuću simbolično vratio u svijet visoke mode. O njegovom odlasku iz Saint Laurenta dugo se spekuliralo, a ova ‘javna tajna’ također je bila popraćena pretpostavkom kako će ga na poziciji naslijediti dizajner Anthony Vaccarello, što Saint Laurent još mora potvrditi ili opovrgnuti.

Foto: Kering, Guliver/Getty Images

Komentari