Nešto drugačiji Halloween

Halloween Muzej torture

Vjerujemo da ste već isplanirali izlazak za Halloween, tj. Noć vještica u neki od zagrebačkih klubova i iako vas tamo očekuje zabava za pamćenje, predlažemo još jednu opciju slavlja jedne od najzabavnijih maskiranih večeri – posjet muzeju.

Zagrebačka dva muzeja koja inače u svome postavu donose nešto drugačiji sadržaj također povodom Noći vještica priređuju sadržaj za pamćenje. Tako Muzej torture donosi mrkli mrak iz kojeg izranjaju zastrašujuće i zanimljive sprave okružene neobičnom zvučnom kulisom, kroz čiju povijest vode multimedijski vodiči. Koja je sudbina zagrebačkih i europskih vještica te kako su funkcionirale sprave kojima su mučene: maska srama, iron maiden i tamnicu moći ćete isprobati povodom ove jedinstvene noći. Cijena ulaznice je 40 kn, dok je za maskirane posjetitelje 30 kn. U cijenu su uključeni multimedijski vodiči, isprobavanje sprava i fotografiranje (u vlastitom aranžmanu), a sve detalje možete saznati na tortureum.com.

Muzej torture

Muzej torture, tamnica

Jeste li znali da je popularni Halloween tj. Noć vještica ujedno je i Međunaroni dan mađioničarstva i iluzije te da se 31. listopada također obilježava i 90. godišnjica smrti slavnog Harrya Houdinija, oca iluzije i magije, koji je čitav život ‘izluđivao’ publiku svojim genijalnim i opasnim trikovima. Baš iz tih razloga u Muzeju Iluzija Zagreb odlučili su proslaviti Noć vještica posebnim događajem, njemu u čast. Tijekom dana sve posjetitelje zabavljat će iluzionist Luka, a nakon 18 sati u muzeju će svoje nastupe održati i najpoznatiji hrvatski iluzionist Andrej Škedel, zvani Hrvatski Hudini. Sve detalje oko nastupa i ulaznica možete saznati na Facebook stranici.

Foto: Muzej torture, Muzej iluzija, Goran Vranić, Screenshot

Komentari