Gym&Fun Baby – novi priručnik za roditelje

Sport Educa čiji je primarni cilj razvoj sportskih aktivnosti i zdravih navika vezanih uz aktivan i zdrav način života među djecom i mladima, u sklopu svog programa/projekta Gym&Fun Baby izdala je novi priručnik za roditelje pod nazivom „Djetetove prve tri godine“ koji roditelje detaljno vodi kroz prve, izrazito osjetljive godine života djeteta, nizom savjeta i informacija renomiranih stručnjaka.

gymifun

Priručnik obuhvaća adekvatnu pripremu roditelja za dolazak prinove u obitelj, od izbora osnovne opreme potrebne za dolazak iz rodilišta pa do prvih zajedničkih trenutaka u kućanstvu, kako bi takvi trenuci prilagodbe i za roditelje i za bebu prošli u organiziranom okruženju i bez dodatnih napora.

Imajući na umu kako je svaki roditelj orijentiran na pravilan fizički i psihomotorički razvoj svojega djeteta, u priručniku su po mjesecima starosti detaljno obrađeni stupnjevi razvoja djeteta od 0 mjeseci do kraja treće godine života, uz naznaku temeljnih i naprednih vještina, poštujući individualne karakteristike svakog djeteta koje u svojoj razvojnoj krivulji najčešće kombinira spomenute karakteristike na sebi svojstven način. Osobito zanimljiva tematika majkama je dojenje, a tu su i savjeti za njegu djeteta, masažu bebe i za njihovu pravilnu ishranu.

gymifun3

Imajući na umu i dobrobit majke čiji je oporavak nakon trudnoće izrazito važan i direktno utječe na dijete i cijelu obitelj, priručnik sadrži i DVD s preko dvadesetak postnatalnih vježbi za majke koje će pomoći olakšati napetost i omogućiti brži povratak u formu. Program vježbi Gym&Fun Baby osmislila je Anita Vukušić Crevar, dipl. kineziolog, a isti obuhvaća vježbe disanja, snage, istezanja i izdržljivosti koje se mogu provoditi u udobnosti vlastitog doma bez posebnih sprava, već uz pomoć svakodnevnih „kućanskih“ rekvizita poput stolca ili bočica vode.

gymifun2

Priručnik za roditelje „Djetetove prve tri godine“ uz pripadajući DVD s postnatalnim vježbama predstavlja kvalitetnu okosnicu za praćenje djetetova cjelokupnog razvoja kroz prve tri godine života, uzimajući u obzir i važnost psihofizičkog stanja majke. Unutar dana posvećenog djetetu svakako je važno odvojiti vrijeme za sebe te zadovoljnije i sretnije zakoračiti u nove izazove. Priručnik je u prodaji od 09.12. u Bipa trgovinama, Tisku i INovinama.

Foto: Sport Educa

Komentari