Gym&Fun vježbe za bolji dan

Poznato je da je biti roditelj najljepši i nateži posao na svijetu koji traje 24 sata. Osim što većina roditelja ide na posao svakog jutra, trude se biti profesionalni, raspoloženi i svima na usluzi pa ponekad zaborave na sebe. Mali rituali, kao što su maženje i igranje s djecom, odlazak u prirodu pa čak i pospremanje kuće, učinite zabavnim i korisnim. Danas donosimo nekoliko jednostavnih Gym&Fun vježbica koje su korisne za vas, a zabavne za vaše dijete. Aktivirat će cijelo tijelo, a za njih nećete trebati sate truda.

gym_slika1

Sjednite u preponski sjed (jedna noga pogrčena je u koljenu, a druga ispružena).Istegnite se na ispruženu nogu na način da vam tijelo ostane okrenuto prema naprijed. Ovaj položaj zadržite 10-15 sekundi. Kako bi i vašem djetetu bilo zanimljivo ispričajte mu priču o cvjetiću koji se nagnuo na vjetru.

gym_slika2

Kada obični sklekovi postanu prelagani za vas, pokušajte se zabaviti i raditi sklekove s ‘opterećenjem’. Nije lako, ali će biti zabavno. Čak i ako samo u položaju klečenja napravite nekoliko koraka puzanja – bit će dobro za vaše tijelo. Priča o ježu koji nosi jabuku na leđima uvijek pali i zadrži pažnju djetetu.

gym_slika3

Ako se još niste uspuhali i zabavili, sjednite na pod, raširite noge te se oslonite na dlan jedne ruke. Zadržite položaj te pokušajte podizati i spuštati guzu oslanjajući se pritom na dlan i stopalo. Isto pokušajte na suprotnu stranu.

Vježbanje je lako – Gym&Fun može svatko!

Tekst: Anita Vukušić Crevar

Komentari