Još uvijek stignete nabaviti savršeni par grčkih sandala

savopoulos2

Savopoulos Greek Leather Sandals

Osim što rado posjećuju grčke otoke, svjetske trendseterice ovog ljeta rado nose i grčke sandale, a posljednjih je mjeseci ovaj trend ravnih gladijatorica na vezanje, s obiljem šarenih detalja, bilo teško promašiti čak i na našoj sceni. Usprkos velikoj ekonomskoj krizi koja je vladala (i još uvijek vlada) Grčkom, mnogi su se mali brendovi vratili osnovama i unatrag godinu, dvije ili tri hrabro pokrenuli obrte specijalizirane za izradu tradicionalnih, ručno rađenih sandala, koje su se u kratkom vremenu  pokazale velikim uspjehom.

mabubymariabk

Mabu by Maria BK

Da se rizik isplatio, dokazuje činjenica kako su 100% grčke sandale uspješno prevalile granice same Grčke i danas ih se može pronaći bilo gdje u svijetu. Nude ih i najpoznatije dizajnerske web trgovine poput Net-a-Portera i MyTherese, a njihovim fenomenom, kroz priču o uspjehu brenda Ancient Greek Sandals, ovih se dana pozabavio i ugledni Business of Fashion.

ancientgreeksandals

Ancient Greek Sandals

Ima nešto u sandalama s grčkim potpisom što izaziva snažnu euforiju gdje god se one pojavile i zbog kojih srce malo brže zakuca. Kao prvo, vratile su nas trendu gladijatorskih sandala koji, kada god je bio na snazi, uvijek je bio iskreno omiljen među ženama. Nosile su se, i danas se nose, razne varijacije na temu; od niskih do visokih modela gladijatorica, na nisku ili visoku petu, a ovisno o tome žena se u njima osjeća moćno, seksipilno ili jednostavno cool.

elinalinardaki

Elina Linardaki

Kao drugo, gladijatorice su dobile mnogo zabavniju notu, kada se šira publika prije nekoliko sezona imala priliku upoznati sa sandalama grčke dizajnerice Eline Linardaki. Njeni modeli na vezanje i dalje djeluju poput najslađih bombona, a njihov jednostavan dizajn upotpunjen je pomponima, poludragim kamenjem, metalnim privjescima i perlama. Elina je definitivno otvorila vrata drugim dizajnerima, a ove godine u svoju je kolekciju uvela i ‘bridal’ modele gladijatorica, za romantična vjenčanja na plažama Mediterana.

elinalinardaki4

Elina Linardaki

Popularnost s Elinom ove sezone dijele brendovi Ancient Greek Sandals i Mabu by Maria BK, ponovno ručno rađene kožne sandale od kojih svaki par predstavlja unikat. MABU by Maria BK estetikom je sličan Elininom brendu, jer njegove sandale dolaze ukrašene s čitavim nizom šarenih pompona, resica i privjesaka, te se idealno uklapaju u sve ljetne boho kombinacije.

mabubymariabk2

Mabu by Maria BK

Sandale brenda Ancient Greek Sandals s druge su strane minimalnijeg stila, sa ženstvenim siluetama i metalik zlatnim akcentima. Izrađene su od prirodne smeđe kože koja s nošenjem gradirano tamni, a inspirirane su antičkim grčkim bogovima i mitovima, pa je jedan od najpopularnijih modela Ikaria – u obliku krila.

ludivineoff ancient

Ancient Greek Sandals

Ova tri brenda nisu nimalo usamljena na sceni. Tražite li pojam grčkih sandala na Googleu, izaći će vam bezbroj malih proizvođača koji imaju jednaku misiju; ponuditi savršenu žensku sandalu koja će se nositi godinama i uvijek biti primjećena. Još uvijek nije kasno da nabavite svoj primjerak ovih sandala, a dobra je vijest da su mnogi od navedenih brendova već snizili cijene modelima iz aktualnih ljetnih kolekcija. Upečatljive sandale nude i Savopoulos, Pagonis Greek Sandals i By Mayra, te se svaki njihov model lako uklapa u svaki ženski stil. Kakva god ona bila, jedno je sigurno – gladijatorica se vratila na scenu i tu će se još neko vrijeme zadržati.

by_mayra

By Mayra

ohsoglam pagonis

Pagonis Greek Sandals

elinalinardaki5

Elina Linardaki

by_mara2

By Mayra

elinalinardaki2

Elina Linardaki

Foto: Instagram

Komentari