Američki Vogue ostaje bez kreativne direktorice

grace post

Modni svijet posljednjih mjeseci proživljava tektonske promjene, a uz sve najave odlazaka i dolazaka najvećih dizajnera današnjice, publiku je također šokirala vijest koja se posljednjih dana intenzivno širi scenom, i to ona da legendarna stilistica Grace Coddington nakon 30 godina napušta poziciju kreativne direktorice američkog Voguea.

Desna ruka Anne Wintour ipak ne napušta Vogue u potpunosti, no njena uloga u krojenju ovog glossy mjesečnika bit će smanjenog obujma i intenziteta. Kako je glasnogovornik Voguea dao do znanja medijima, Grace će raditi na nekoliko Vogueovih modnih snimanja godišnje i u međuvremenu se posvetiti drugim angažmanima izvan modne biblije.

grace post 2

Upravo iz tog razloga, Vogue ne planira popuniti njenu poziciju, budući da je 74-godišnja Grace vezana ugovorom koji ju obvezuje na minimalno četiri Vogueova editorijala godišnje. Zanimljivo je također to da je Anna Wintour zajedno s čelništvom Conde Nasta prvi put dopustila slavnoj stilistici da se uz rad na magazinu bavi vanjskim projektima, počevši s onim nadolazećim, snimanjem za novi Comme des Garçons parfem.

Foto: Instagram, Youtube

Komentari