Zagreb kakav još niste doživjeli!

‘Gornjogradske coprnice’ naziv je popularne zagrebačke turističke ture koja otkriva turistima zašto su coprnice bile top tema u 16. i 17. stoljeću i zašto su češće žene vezali uz čarobnjaštvo. Tijekom ture posjetitelji otkrivaju tajne srednjovjekovnog dijela Zagreba, legende o praznovjerjima te razne priče i povijesne činjenice grada Zagreba.

coprnice post 1

No, tko je bila prava vještica, točnije Grička vještica? Marija Jurić Zagorka vješto je obradila tu temu u svojem romanu Grička vještica. Zagorka je svoju Gričku vješticu obradila na temelju krvavih sudbenih ljetopisa starog Zagreba i to još u ono doba kada se kod nas slabo znalo o proganjanju vještica, i kad su, dapače, neki naučenjaci tvrdili da takvih progona u Zagrebu i nije bilo. A da je progona vještica u Zagrebu uistinu bilo, svjedoče razni povijesni zapisi.

coprnice post 3

Coprnice, tj. zagrebačke vještice glavni su likovi u ovoj nadasve zanimljivoj turi gdje turisti, no i znatiželjni zagrepčani mogu saznati na planiranim turama svake druge i četvrte subote u mjesecu. Iskoristite priliku, pridružite se kostimiranim vodičima i kroz interaktivan sadržaj doživite nešto posebno.

zagreb with me

Čeka vas mističan obilazak Zagreba i nešto zanimljivo od coprnica na dar. Osim redovitih turističkih obilazaka, možete Zagreb doživjeti i u posebnom aranžmanu, skrojenom samo za vas ili čak možete proslaviti neki događaj u mističnom društvu zagrebačkih coprnica.

coprnice post 4

Sve detalje o turama te terminima možete saznati na web stranici ili Facebook profilu.

Foto: Turistička zajednica grada Zagreba, Facebook

Komentari