Simpatični stvorovi za svaki ormar

Brend Gloopy je serija raznolikih predmeta iza kojeg stoje Sunčana Vrtarić, lutkarica (trenutno radi u Zagrebačkom Kazalištu Lutaka), i Lara Glavić Končar, grafička i produkt dizajnerica (trenutno radi na više različitih projekata grafičkog i web dizajna).

Gloopy

Gloopy pretvara svakodnevne, uobičajene predmete u zanimljiv i razigran dizajn s osobnošću, koristeći raznolike materijale i kontrastne vizualne elemente. Zahvaljujući različitim profesionalnim pozadinama i pristupu dizajnu i ručnoj izradi, Gloopy nastoji u svakom predmetu objediniti više funkcija, od korisnih kućanskih do zabavnih za djecu i cijelu obitelj.

Gloopy

Cijela priča počinje 2013. godine, kada Gloopy kreće sa svojom prvom idejom i svojom prvom inspiracijom – ekološki uzgojenom lavandom. “Prvi lik je bio pauk, nastao je na ljeto na moru, kada je Martin (moj tada trogodišnji sin, sada će za 2 mjeseca imati 6) tražio da mu napravim pauka. Nisam imala tada ništa čime bi ga napunila, pa sam iz kuhinje uzela malo riže, a iz vrta lavandu i to je bilo to”, otkriva Lara.

Gloopy

Kolekcija Wardrobe Creatures je prvi ostvaren Gloopy projekt, čiji je cilj bio ormare i garderobe, kao uglavnom tamne i zagušljive kutke, razveseliti neobičinim malim stvorovima koji mirišu na lavandu. S magnetima za lakše pričvršćivanje, Wardrobe Creatures likovi postaju standardni stanovnici vješalica i polica. “Nakon prvog ljeta, Sunčana i ja smo odlučile da je to super ideja, i osmislile smo priču s tim neobičnim stvorenjima koje ne želiš imati u ormaru (pauk, šišmiš, miš, zmija i žaba), a koji su simpatični stvorovi i vode svoj život u svijetu majica, čarapa i sličnog. Kasnije su došli ostali likovi, morski, koje smo birali prema tome da obitavaju na našim područjima”, nastavlja Lara.

Božo

Božo

Svaki lik ima svoje ime i svoju pjesmicu, tako mu dajući osobnost i bliskost ljudima, pogotovo djeci, koja najviše otkrivaju dualnu svrhu, pretvarajući ga u bliskog prijatelja, a zbog ugodnog umirujućeg mirisa lavande, dragu igračku uz koju se lakše zaspi. “Imena likova, kao i samog brenda Gloopy su nastali kroz niz kava, smijanja i zezancije sa društvom. A naša prijateljica Katarina, inače učiteljica njemačkog jezika je dodatno oslikala sve likove s karakterom kroz svoje pjesmice”.

Gloopy

Cijela priča se zasniva na konzistentnom prisupu dizajnu, modernim uzorcima, jednostavnim i čistim oblicima. Ekološka ambalaža koja jednostavnim dizajnom i pažljivim odabirom samo nekoliko boja i fontova, pod jednim logotipom povezuje sve proizvode, kreativni proces razmišljanja i zaigranog pristupa u jedan jedinstveni brend.

Gloopy

Još jedan proizvod brenda Gloopy su Couch Creatures – jastučasta stvorenja od pamučne tkanine s antialergijskim poliesterskim punjenjem, u oblicima Gloopy likova, osmišljeni da donesu boju i živost na svaki kauč ili stolicu, i učine sjedenje ili ležanje udobnijim za sve generacije. Tri jastuka (Darko – žuti zeko, Tsweta – plava žaba i Pero – crvena sova) postaju novi prijatelji za grljenje.

Gloopy

Gloopy-je i Couch Creatures po cijeni od 135 i 200 kuna možete pronaći na nekoliko mjesta u Zagrebu: Dizajnholik (Ilica 11), Take Me Home i TOP, (Tomićeva 4), Croatian Design Superstore (Martićeva 4). Zatim u hotelu Lone u Rovinju, concept storeu Get Get Get u Splitu, concept storeu Komo u Puli, Croots u Hvaru, Electric Ladyland Design u Korčuli i The Little Things u Poreču. Za sve ostale upite i proizvode brenda posjetite Facebook stranicu Gloopy.

Gloopy

Gloopy

Komentari