Gin & Tonic sa sokom od bazge koji hladi i osvježava

Ljeto i vrućine stigli su naglo, a sad se protiv njih moramo boriti svim raspoloživim sredstvima. Svi koji su ovog vikenda pobjegli na plažu ne moraju se previše brinuti, no ljeto na asfaltu ipak traži neke drastične mjere. Kao idealno poslijepodnevno rješenje nameće se lagani koktel za uživanje na balkonu, terasi ili u vrtu – mi biramo gin & tonic.

Idealno spravljen od 1/3 gina i 2/3 tonica, možete ga pijuckati bez ikakvih dodataka, ali još bolju ljetnu notu pružit će mu dodatak soka od bazge. Ulijte ga prema vlastitom ukusu, ovisno o tome koliko želite da piće bude slatko. Uz to, naravno, malo leda i limun za ukras.

Klasična varijanta gina & tonica je ona s kolutićem krastavca, a ako malo pronjuškate po blogovima vidjet ćete da se često u čašu ubacuje i grančica ružmarina. Za nježnu pink nijansu koju vidite na ovim fotografijama zaslužan je crveni grejp koji se odlično slaže s gorčinom samog koktela.

Gin & tonic dopušta visoku razinu eksperimentiranja s dodatnim okusima, otkrijte sami koja vam najviše paše, a ako ništa drugo ne funkcionira pijte ga u njegovoj originalnoj varijanti. Bitno je da je rashlađen i da osvježava!

Foto: Instagram

Komentari